Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  22.09.2017 17:13:39

Pražská burza: Nevýrazný týden přinesl pokles o 0,43 %. Vzdorovaly Erste či Unipetrol

Pražská burza ukončila nevýrazný týden poklesem o 0,12 procenta, a prohloubila tak týdenní ztrátu na 0,43 procenta. Nejméně se týden povedl Fortuně, slabší za týden o 3,09 procenta, dále pojišťovně VIG a likérce Stock Spirits pokaždé s více než 2procentní ztrátou. Naopak Unipetrol si za předešlých pět dní připsal 1,32 procenta, nejvíce z pražských blue-chips. Erste se za týden vyhoupla nahoru o 0,87 procenta a telekomunikace O2ČR o 0,77 procenta.

Obchodování bylo tento týden bez větších vzruchů, pražský parket jako celek nezaznamenal ani jednou pohyb o více než 0,2 procenta. Index PX zakončil dnešní seanci na 1 046,51 bodu.

Erste a ČEZ, které ve čtvrtek patřily k oporám, dnes burzu stahovaly dolů. Rakouská bankovní skupina během dne změnila směr a zakončila seanci nižší o 0,49 procenta na 953,60 za akcii.

Energetika ČEZ měla podobný scénář, po nadějném začátku se zhoupla do záporu, aby nakonec ztratila 0,62 procenta na 433,30 za akcii. Oporou mu tento týden byly ceny elektřiny, díky kterým se vyhoupl na technickou hranici 430 , upozorňuje makléř Patria Finance Pavol Mokoš.

V úvodu týdne mohly pozornost investorů poutat rozporuplné zprávy kolem prodeje bulharských aktiv ČEZu. Bulharská média přišla s informací o jeho pozastavení, ČEZ to ale popřel s tím, že nabídky vyhodnocuje a jedná se zájemci. Energo-Pro ve čtvrtek podala upravenou nabídku na koupi distribučních aktiv společnosti ČEZ v Bulharsku s tím, že nabízená cena je vyšší, než ČEZ požadoval a nad hodnotou původní investice ČEZ do aktiv v Bulharsku. ČEZ dnes v jiném případu oznámil, že soudní spor se SŽDC ohledně neodebrané elektřiny za rok 2010 byl vrácen k dalšímu řízení.

V červeném zakončily den také akcie likérky Stock Spirits (-0,77 procenta na 70,50 ) a mediální CETV (-0,73 procenta na 88,35 ). U posledně zmíněné se tento týden vynořily nepotvrzené zprávy (Echo24) ohledně možného prodeje televizní stanice Nova TV v balíku se slovenskou TV Markíza a stanicemi v Rumunsku a Bulharsku. Společnost uvedla, že se ke spekulacím nevyjadřuje. Rakouská pojišťovna VIG klesala v pražské lince každý den tohoto týdne kromě čtvrtka.

Na cestě dolů dnes burze bránily akcie Unipetrolu, které stouply o 1,47 procenta na 344,50 . Telekomunikace O2ČR připsala 0,92 procenta na 275,50 , za celý týden byla ve ztrátě jenom ve čtvrtek. Moneta Money vzrostla o 0,25 procenta na 79,00 za akcii.

Objem obchodů s akciemi na pražské burze dosáhl před dnešní závěrečnou aukcí 0,408 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,644 miliardy .

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688