Roman Havlíček (Meteobox)
20.09.2017 02:51:43

Chladno s občasným deštěm vydrží až do konce týdne, pak se začne oteplovat a ubyde oblačnosti

Počasí ve střední Evropě ovlivňuje tlaková níže nad Balkánem, postupně pak jihovýchodní Evropou a s ní spojená frontální vlna, která postupuje přes Slovensko dále k severovýchodu. Do Čech bude od západu zasahovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu se středem nad západní Evropou, která postoupí do střední Evropy. V závěru týdne nás bude okrajem ovlivňovat mohutnící tlaková výše nad severní Evropou, po jejím jižním okraji bude k západu postupovat výšková tlaková níže a ovlivní i počasí u nás. Počátkem příštího týdne by se měla více prosazovat mohutná tlaková výše nad severní a severovýchodní Evropou

 

V noci bude v jihovýchodní polovině území převážně zataženo s deštěm nebo občasným deštěm, v severozápadní polovině území bude oblačno až polojasno, přechodně i skoro jasno a jen ojediněle přeháňky nebo déšť, postupně ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, na západě a severozápadě četnější.

Nejnižší noční teploty 10 až 6°C, při vyjasnění a utišení větru až 3°C.

Vítr slabý až mírný severní až severozápadní 1-5 m/s, na Moravě a ve Slezsku až čerstvý severní až severovýchodní 4-8 m/s, v nárazech až 15 m/s, v západní polovině Čech ojediněle i bezvětří.

 

Ve středu bude v jihovýchodní polovině území převážně zataženo s deštěm nebo občasným deštěm, místy i trvalejší a ojediněle i vydatnější. V Čechách převážně oblačno, ojediněle, během dne až místy přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost mlhy, zejména na severozápadě.

Nejvyšší denní teploty 10 až 14°C, v Čechách při slunečním svitu až kolem 16°C.

V 1000 m n.m. kolem 8°C.

Vítr slabý až mírný severní až severozápadní 2-7 m/s, ve východní polovině území až čerstvý 4-9 m/s, v nárazech až 15 m/s, později bude slábnout.

 

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až polojasno, ojediněle, na horách až místy přeháňky nebo déšť. Na východě a severovýchodě až zataženo a místy občasný déšť. Ráno možnost mlhy nebo i nízké oblačnosti.

Nejnižší noční teploty 11 až 7°C, při vyjasnění a utišení větru až kolem 4°C a ojediněle přízemní mrazíky.

Nejvyšší denní teploty 13 až 17°C, na severovýchodě místy jen kolem 11°C.

Vítr slabý až mírný severní až severozápadní 2-7 m/s, ve východní polovině území až čerstvý 4-9 m/s, v nárazech místy až 15 m/s.

 

pátek bude oblačno až polojasno, v noci až skoro jasno, ojediněle přeháňky, na severovýchodě až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. V Čechách ráno místy mlhy nebo i nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 10 až 6°C, při vyjasnění a utišení větru až 2°C a ojediněle přízemní mrazíky.

Nejvyšší denní teploty 14 až 18°C, na severovýchodě místy kolem 12°C.

Vítr slabý až mírný severozápadní 2-7 m/s, v západní polovině Čech přechodně slabý proměnlivý.

 

Výhled od soboty do úterý : bude oblačno až zataženo, postupně na většině území občas déšť nebo přeháňky, v závěru období ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Ráno a dopoledne postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 10 až 5°C, při zmenšené oblačnosti až 3°C.

Nejvyšší denní teploty 12 až 17°C, v závěru období 16 až 21°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty