Mgr. Mercedes Wimmerová (Fučík & partneři)
Okénko daně  |  30.08.2017 22:00:00

Móda není výsadou žen

Psát o módě, ženském šatníku, designu, barvách či látkách je pro mě téma na mnoho stran, co povídám, na několik večerů, na několik knih! Mám však jenom tento úvodník a tak se pokusím být stručná. Jistě chápete, že budu mít problémy vtěsnat tolik myšlenek na nekonečné téma módy do jednoho úvodníku.
Je pravda, že před revolucí byla česká móda dost jednoduchá. Ženy nosily na hlavě karfiol, což byla trvalá, ve které vypadaly všechny ženy jako ovce. K tomu úzká sukně a bílá halenka. Slečny nosily sukně plisované. Muži měli krátký sestřih a nosili tesilky a dederonovou košili. Ti odvážnější si vystáli v tuzexu frontu a za bony si koupili rifle. S upnutými nohavicemi požívali té největší vážnosti mezi vrstevníky.


S revolucí se změnila nejen politická situace, ale i naše šatníky. Zmizely šedé a nevýrazné barvy a střihy a la jutový pytel.  Zatímco dříve jste potkávali na ulici desítky žen ve stejných šatech, dnes je výjimka, pokud se náhodou setkají tváří v tvář dva stejné modely. A to je potom faux pas, zvláště pokud jsou to módní ikony. Tedy mě by to nenapadlo, ale píšou to v časopisech a dámských magazínech!
Ráda se ohlédnu po hezky oblečené ženě, ale ještě více po elegantně oblečeném muži. Jestliže si někdo myslí, že móda je doménou pouze žen, tak se velmi mýlí. Muži se rádi oblékají a rádi se dobře a vkusně oblékají. Copak se žena otočí za chlapem v kraťasech a vytahaném tričku? Ani náhodou! Proč otáčet krk za něčím takovým. Ale takový upravený muž v elegantní košili, nebo ve sportovní či nedbalé eleganci, za ním by se otočil i třeba… myslela jsem, že mě něco napadne a nenapadlo.
Ale to vám musím říct. Je to trapas, ale ten potěší. Tuhle jsem se otočila za elegantně oblečeným chlapem tak, že jsem v další vteřině objímala kandelábr. Nechápu, proč někdo staví ty sloupy na chodníky! Ale nepodívejte se, dámy, na muže s modrýma očima, který se nese středem chodníku v perfektně střiženém obleku s doplňky, které se vzájemně kombinují  od kravaty až k botám. První moje myšlenka: to nemůže být konfekce! U koho asi tak šije?
Je fakt, že továrny, které před sametovou revolucí vyhazovaly jak na běžícím pásu jeden letní model pro muže a druhý pro ženy, už zanikly. Naštěstí místo toho vznikly další značky, které jsou dnes uznávány nejen v Česku, ale i ve světě. Ženy se oblékají u Prady, muži mají Blažka. Tedy značku Blažek. Věděli jste kupříkladu, že vstoupí-li muž do jmenovaného salonu, vyjde obležený ve značkovém oblečení od spodního prádla, přes košili či oblek, až po boty? Přiznám se, že ještě nedávno to bylo moje bílé místo ve znalostech ze světa módy, a to i přesto, že značku Blažek velmi dobře znám. Stačilo setkání s majitelem světoznámé oděvní značky Ladislavem Blažkem a jeden rozhovor. Záznam z něj najdete v tomto čísle. Z dalších článků tentokrát vřele doporučuji Petry Vaněčkové na téma Daňová uznatelnost výdajů na propagační akce nebo pojednání o založení společnosti v článku Založení společnosti od Michala Sikory. Přeji krásné dny!   

 


Mgr. Mercedes Wimmerová

Specialista komunikace a PR

Mercedes.wimmerova@fucik.cz

Mercedes vystudovala psychologii a žurnalistiku. Pracovala v České televizi jako scenáristka, reportérka. Je autorkou několika TV pořadů, například Máte slovo nebo 13. komnata. Věnuje se interní komunikaci, redakční práci na webu, odbornému vzdělávání a PR společnosti. Má ráda cestování, sport, fotografování, natáčení a střih videa, hudbu.

Fučík & Partneři

Od roku 1995 působíme na poli daňového poradenství a auditu. Svým klientům nabízíme mnohaleté zkušenosti podnikového poradenství. Pořádáme vzdělávací semináře na témata z daňového prostředí. Účastníme se odborných konferencí a diskuzí. A dále se specializujeme na řízení lidských zdrojů a outsourcing mzdového a finančního účetnictví. Poskytujeme komplexní poradenské služby v oblasti auditu, daní, podnikového poradenství, účetnictví, personálního poradenství včetně mzdového účetnictví a transakčního poradenství. Naším cílem je spokojenost našich klientů.

Děláme to, co nás baví, dělejte to také a starosti s účetnictvím a daněmi nechte na nás!

Více informací na:http://www.fucik.cz/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko daně:

24.01.2020  Změny sazeb DPH v roce 2020 Ing. Michal Sholtz (Fučík & partneři)
09.12.2019  Návrh zákona na zdanění digitálních služeb Ing. Štěpán Osička (Fučík & partneři)
25.11.2019  Nejčastější zjištění z auditu Ing. Klára Honzíková (Fučík & partneři)
10.11.2019  Předaudit a jeho výhody Ing. Klára Honzíková (Fučík & partneři)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688