Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  14.09.2017 17:03:56

Pražská burza pod tlakem financí zastavila sérii zisků. Neplatí pro ČEZ

Pražská burza dnes počáteční zisky neudržela a poprvé po čtyřech seancích se dostala do červeného pásma. Index PX odepsal při nadprůměrné obchodní aktivitě slabých 0,09 procenta na 1 043,34 bodu. Ztrácely finanční tituly či Kofola. ČEZu se v situaci rostoucích cen elektřiny naopak dařilo a zapsal si třetí ziskový den v řadě.

Z financí se na dnešním poklesu pražské burzy nejvíce podílely akcie Komerční banky (-0,71 procenta na 978,00 ). Erste Bank odepsala 0,48 procenta na 944,30 za akcii. Její rakouská kolegyně obchodovaná na pražské burze, pojišťovna VIG, ztratila 1,51 procenta na 645,90 . Čtveřici uzavírá Moneta, za dnešek slabší o 0,32 procenta na 78,75 . Finance tak v Praze zůstaly hluché k dění v Evropě, kde evropský bankovní index Stoxx 600 Banks Europe rostl naposledy o 0,35 procenta.

ČEZ se během dne podíval i nad 431 za akcii, seanci ale nakonec uzavřel na 428,80 se ziskem 1,13 procenta. Cena elektřiny s dodávkou v příštím roce rostla na německé burze o 2,4 procenta na 36,75 EUR/MWh a obchodovala se nejvýše od února 2014.

Dařilo se i petrochemické skupině Unipetrol, akcie stouply o 1,52 procenta na 333,00 za akcii. Telekomunikace O2 přidala 0,33 procenta.

Pegas Nonwovens stagnoval na 1 002,00 . Významné firemní události dnes chyběly. V předešlém dni oznámil největší akcionář Pegasu, společnost Wood Textiles Holding, že se rozhodla přehodnotit svůj postoj a prodat skoro 30procentní podíl v této firmě do rudkou R2G Rohan.

Objem obchodů s akciemi dosáhl před dnešní závěrečnou aukcí 0,740 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,642 miliardy .

Obchodování na regionálních burzách bylo v podvečer smíšené. Kromě Prahy ztrácela také Vídeň, rakouský index ATX odepsal 0,42 procenta. Polský index WIG 20 rostl o 0,21 procenta a maďarský BUX o 0,39 procenta.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688