TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  12.09.2017 22:46:15

Apple představil tři nové iPhony. Nejlepší bude stát přes 30 tisíc!

Fanoušci amerického výrobce mobilních telefonů Apple se dočkali. Společnost představila v úterý večer tři nové modely iPhonů. Očekávané iPhony 8 a 8 Plus a také model iPhone X uvedený k 10. výročí představení prvního iPhonu. Za ten si ale zájemci pořádně připlatí.

Model iPhone X má být skutečně revolučním přístrojem. Apple upouští třeba od tradičního tlačítka na přední straně, kterým se uživatel vrátí na hlavní obrazovku. Okolo displeje má novinka jen velmi tenký rámeček. Před poškrábáním by skleněné plochy měly chránit ocelové boky telefonu.

 

Vepředu je dominantou přístroje displej o úhlopříčce 5,8 palců. Jde o OLED zobrazovač s rozlišením 2436x1125 bodů při 458 pixelech na palec. Uvnitř se skrývá nový šestijádrový procesor. Vzadu má nový iPhone 12MP fotoaparát. Vepředu pak 7MP fotoaparát, který ovšem neslouží jen k pořizování populárních selfíček a videohovorům.

 

Jednou z novinek iPhonu X je totiž rozpoznávání obličeje, které slouží k odemykání telefonu. Apple tuto technologii nazývá Face ID. Další novinkou, tou dlouho očekávanou, je podpora bezdrátového nabíjení. Nový model bude Apple nabízet ve dvou barevných provedeních - vesmírné šedi a stříbrné barvě.

 

Zájemci si za něj ale pořádně připlatí. Základní model s pamětí 64 GB bude stát 29 990 korun, ten s pamětí 256 GB pak neuvěřitelných 34 490 Kč! Předobjednávky začne Apple přijímat 27. října. První zákazníci se telefonu dočkají 3. listopadu.

 

 

Apple představil také pokračovatele současných modelů 7 a 7 plus. Oba nové modely, 8 a 8 plus, bude nabízet ve variantách s 64 a 256 GB paměti. Nejlevnější model (iPhone 8 64 GB) pak čeští zákazníci koupí za 20 990 . Telefon bude mít displej s úhlopříčkou 4,7 palce. U většího modelu se zákazníci mohou těšit na úhlopříčku 5,5 palce.

 

Hlavním lákadlem jsou nový procesor A11, který by měl být až o 30 % rychlejší než jeho předchůdce, a také 12 MP fotoaparát, u kterého Apple slibuje ještě lepší snímky než u jeho předchůdce. Prodej nových iPhonů bude zahájen 29. září.

 

 

Apple také na tiskové konferenci představil novou generaci chytrých hodinek Apple Watch. Hlavním lákadlem je mobilní konektivita, hodinky totiž umožňují přijímat hovory, textové zprávy nebo surfovat po internetu.

 

Ovšem v Česku bude společnost prodávat pouze verzi bez SIM karty a mobilní konektivity. Poslední novinkou pak byla chytrá televize Apple TV. Ta nově umí i video v rozlišení 4K.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

18.09. 16:52  přenos dat pomocí teleportace??? (Nasraláh)
18.09. 16:38  přenos dat pomocí teleportace??? (Nasraláh)
18.09. 14:33  jak velké je IQ buňky??? (Nasraláh)
18.09. 14:26  jak velké je IQ buňky??? (Nasraláh)
18.09. 12:43  jak velké je IQ buňky??? (Nasraláh)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688