STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  12.09.2017 09:31:50

Zatímco hurikán Irma slábne, americký dolar a akcie posilují!

Autor: Zuzana Janková

Slábnoucí Irma, klid na korejském poloostrově

Růst amerického dolaru a akcií, pokles dluhopisů

Bezpečné útočiště ztrácí lesk (zlato, japonský jen, švýcarský frank)

USA zasáhl hurikán Irma s menší silou než se předpovídalo, na to zareagoval americký dolar odrazem od své nejnižší úrovně za poslední dva roky. Americké akcie vzrostly na rekordní hodnoty, zatímco státní dluhopisy klesaly. Index strachu VIX zaznamenal největší vnitrodenní pokles za téměř tři týdny. Japonský index Topix směřoval k největšímu zisku za více než tři měsíce a vzrostl o 1,2 procenta především díky slabšímu jenu, který poklesl o 0,5 procenta na 108,43 USD, a tím podpořil domácí vývozce a export. Futures na index S&P 500 vzrostl o 0,5 procenta. Nejširší index MSCI v oblasti Asie a Pacifiku vyskočil o 0,6 procenta a dosáhl nejvyšší úrovně od prosince 2007. Zlato kleslo o 0,8 % na 1335,81 USD na unci.

Back to record

Adekvátní riziko vyvolala také Severní Korea s očekáváním víkendového vypuštění další jaderné bomby, nicméně severokorejské testování se nerealizovalo z důvodu slavnosti, kterou zorganizoval diktátor Kim Čong-un jako poděkování jaderným vědcům za největší a nejmasivnější pokusné odpálení pumy v zemi. Na klidný víkend tak ihned zareagovaly akciové tituly svým růstem. Na pondělí je naplánované setkání Rada bezpečnosti OSN a hlasování o dalších a přísnějších sankcích na nedávný jaderný test, avšak Pchjongjang varoval před odplatou v případě schválení postihu. Přesto stále někteří investoři hledají diplomatické řešení sílícího napětí, které od počátku srpna vykazují globální aktiva.

Federální rezervní systém se před následujícím politickým setkání zaměřuje na posouzení dopadu přírodních katastrof na růst USA. Ničivá bouře Irma přeměnila ulice na řeky, přetvořila karibské ostrovy a na Floridě zanechala nejméně 6,4 milionu vysídlených obyvatel bez elektrické energie.

Peking je pověřen zastavit výměnu lokálních krypto měn a zabránit tak nedávnému hromadění Bitcoinu, ten na zprávu zareagoval svým poklesem. Zákaz se bude vztahovat pouze na obchodování s virtuálními měnami na burzách. Na tuto zemi připadá přibližně 23 % celkového obchodu a jedná se také o domov mnoha největších světových těžařů. Bitcoin v uplynulém roce vyskočil v dolarovém vyjádřením zhruba o 600 procent, což vyvolalo obavy z bubliny. V posledních měsících se objem začal snižovat díky přísnější regulaci.

China´s Topsy-Turvy Stance on Bitcoin

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688