TNBiz (TN.cz)
08.09.2017 23:13:36

Houbaři jásají! Víkend bude ideální, vrchol sezony se blíží!

Nadcházející víkend by mohl být ideální pro houbaře. Podle meteorologů by mělo být teplo a mohlo by i zapršet. Právě tohle jsou ty správné podmínky pro růst hub.

Podle nejnovější předpovědi nás zítra čekají místy i letní teploty. V sobotu by mělo být na celém území republiky přes 20 stupňů, na východní a severní Moravě dokonce až 26. V neděli se ochladí a přijde déšť.

 

Právě na to čekají houbaři. Houby, které podle mykologů rostou velmi nerovnoměrně, tedy dostanou další vláhu. Teď lidé nosí plné koše z lesů v západních a severních Čechách, z pohraničních hor a ze Šumavy.

 

 

O poznání méně pak ve středních Čechách a v Polabí, stále velmi špatnou sezónu mají houbaři na východě Čech a na Moravě.

 

Rostou hřiby křemenáče, daří se i holubinkám, ryzcům, bedlám a žampionům. Pokud byste přesto o víkendu žádné houby nenašli, nezoufejte - vrchol sezóny má přijít už v druhé polovině září.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty