Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  05.09.2017 16:49:44

Pražská burza dnes jenom lehce v červeném, ČEZ -0,36 %


Pražská burza si pondělní růst nezopakovala a zakončila dnešek s mírnou ztrátou. Index PX odepsal 0,08 procenta na 1025,36 bodu. Klesal ČEZ i část finančních titulů, Moneta či Fortuna ale skončily v plusu. Obchodní aktivita byla ovšem podobně jako v pondělí velmi slabá. 

Komerční banka odepsala 0,17 procenta na 970,10 a během posledních čtyř dní klesala už potřetí. Akcie Erste Bank počáteční mírné ztráty neudržely a ztratily nakonec 0,24 procenta na 933,60 za akcii. VIG stagnovala a v zeleném tak z finančních titulů skončila jedině Moneta s nepatrným přírůstkem 0,07 procenta na 76,60 za kus.

U akcií ČEZ jsme pozorovali pokles o 0,36 % na 416,50 . Energetika dnes oznámila, že na 4. bloku JE Dukovany probíhá náběh po odstávce.

Petrochemické skupině Unipetrol se dnes naopak dařilo a její akcie při zdolávání hranice 300 stouply o 1,05 procenta na 299,00 za kus.

V zeleném skončily také CETV, Fortuna a Pegas Nonwovens, denní zisky se pohybovaly od 0,66 procenta po 1,57 procenta v případě Fortuny.

Významných firemních dat dnes bylo poskrovnu. Solidní čísla však dorazila z tuzemské ekonomiky. Růst tržeb v obchodech v červenci sice mírně zpomalil, ale vůbec to neznamená, že lidé začali šetřit, říká ekonom ČSOB Petr Dufek. České mzdy navíc podle něj rostou neskutečným tempem, když se průměrná reálná mzda zvýšila ve druhém čtvrtletí meziročně o 5,3 procenta a ta mediánová o 8,2 procenta.

 

Nadšení z dnešních dat se ale pokusil zchladit guvernér ČNB Jiří Rusnok. Rychlý růst mezd pro něj není automatickým impulsem pro zvýšení sazeb. S tímto krokem by raději počkal na příští kvartální prognózu. Ekonomické ukazatele jsou podle Rusnoka mírně, nikoli dramaticky lepší než prognóza a klíčový bude celkový obrázek.

Podobně jako v pondělí byla aktivita na pražské burze velmi slabá. Před závěrečnou aukcí se zobchodovaly akcie v objemu 0,178 miliardy . Je to o 0,017 miliardy víc než v pondělí, ale pořád pod dlouhodobým průměrem, který za poslední rok dosahuje 0,639 miliardy .

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688