Inzerce (Inzerce)
Podnikání  |  04.09.2017 07:30:00REKLAMA

KVALITA PRO ROZVOJ SPOLEČNOSTI

Pod pojmem kvalita je možné si představit pokaždé něco rozdílného, ale je jasné, že kvalita nás ovlivňuje prakticky na každém kroku. Proto by měla být rozhodujícím vodítkem při výběru zboží a služeb, a měla by být základem práce firem i veřejných institucí. S kvalitou se setkáváme i v péči o naše blízké, ve školství, vědě a mnoha dalších oblastech našeho života. Národní politika kvality, jejímž garantem je Ministerstvo průmyslu a obchodu, si klade za cíl všechny tyto aspekty sledovat a dále dlouhodobě rozvíjet.

Národní politika kvality

Vláda České republiky přijala v roce 2000 svým usnesením program Národní politiky kvality. Jejím cílem je vytvořit v České republice prostředí, ve kterém je kvalita přirozenou součástí života společnosti, a která přispívá k lepšímu uspokojování potřeb občanů i k ochraně životního prostředí.

NPK se zaměřuje i na vytvoření kvalitních podmínek pro uplatnění českých podnikatelských subjektů na širokém evropském trhu. NPK tak zasahuje do různých oblastí života naší společnosti a přispívá ke zvyšování kvality ve veřejném i podnikatelském prostoru.

Řízením NPK bylo pověřena Rada kvality ČR  jako součást Ministerstva průmyslu a obchodu.

Rada kvality ČR

je poradním a koordinačním orgánem vlády ČR zaměřeným na uplatňování Národní politiky kvality v České republice. Spolupracuje s významnými tuzemskými i zahraničními organizacemi, které se zabývají kvalitou životního prostředí, bezpečnosti a společenské odpovědnosti. Rada kvality ČR má 17 odborných sekcí, jejímiž členy jsou specialisté jak z veřejného, tak i z podnikatelského sektoru. Výkonným orgánem Rady je Národní informační středisko podpory kvality, které působí při České společnosti pro jakost.

Programy

Rada kvality ČR rovněž každoročně vyhlašuje a zajišťuje celou řadu programů, ať už to je např.: Program listopad – Měsíc kvality, Národní cena kvality ČR, Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj, příp. spotřebiteli velmi oceňovaný Program Česká Kvalita.

Program Česká Kvalita

podporuje malé a střední podniky a umožňuje jim snadnější navázání kontaktu se spotřebiteli. Oceněná organizace tak může logem tohoto programu označit své produkty a služby. Spotřebitel tak má jistotu, že dostává skutečnou kvalitu. Program tím zabraňuje devalvaci seriózních značek kvality na českém trhu a rovněž omezuje působení různých „pseudoznaček“ kvality, které jsou jen marketingovými tahy některých výrobců.

Od vzniku programu bylo oceněno už několik tisíc výrobků a služeb. Program Česká Kvalita, schválený vládou České republiky, je spotřebiteli velmi dobře vnímám a hodnocen. Aktuální přehled značek oceněných Programem Česká Kvalita lze nalézt na www.ceskakvalita.cz

Národní informační středisko podpory kvality

soustředí aktivity a programy v rámci Národní politiky kvality. Stará se o propagaci, publikační činnost, řídí projekty, národní ceny kvality i Program Česká Kvalita. Zároveň poskytuje občanům a institucím kvalifikované informace a zdroje z oblasti kvality. Rovněž na stránkách www.npj.cz spravuje informační systém, který přináší aktuální informace z nejrůznějších oblastí kvality.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688