STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  29.08.2017 16:19:08

Porsche | Expanze elektromobilů?

Autor: Jakub Venský

Porsche se snaží rozšířit svou řadu elektromobilů, protože tato značka sportovních vozů pátrá po dodatečném zdroji energie a snaží se vyjít vstříc emisním požadavkům Číny, jež jsou ostře kritizovány za to, že jsou jedny ze světově nejpřísnějších.

Nové modely napájené bateriemi by mohly stát po boku ostatních sportovních automobilů této značky již v roce 2019, oznámil ve středu šéf divize Oliver Blume. Tento posun by rovněž mohl zahrnovat více hybridů mimo již zavedený sportovní užitkový vůz Cayenne a čtyřdveří Panamera. Porsche se domnívá, že akcelerující způsobilost elektrických motorů dodá značce zásadní prestiž.

Šéf divize Oliver Blume uvedl, že toto jednání není iniciováno pouze potřebou vyjít vstříc novým pravidlům. Technologie elektrických vozidel je podle něj velmi lukrativní a umožňuje vozidlům vytvářet zajímavý sportovní zážitek, což se k této značce dokonale hodí.

V Šanghaji Porsche představilo předělaný napájecí model vozu Panamera, jenž se má stát nejsilnějším modelem čtyřdveřového kupé. Je to právě kombinace síly a efektivity, jenž je pro Volkswagen AG klíčem k lákání zákazníků na jeho největším trhu, jimž je právě Čína. Čínská vláda v září zveřejnila návrh pravidel, jež budou tlačit na automobilový průmysl, aby produkoval více automobilů s elektromotory za účelem snížení znečištění ovzduší, upřesnila agentura Bloomberg.

Porsche generuje největší ziskovou marži z celého koncernu Volkswagen a tyto ziskové podmínky jsou základem pro financování vývoje elektromobilů a automatizovaných technologií, zatímco značnou část zisku, konkrétně 22,6 miliard eur, absorbuje hrazení škod způsobených emisním skandálem.

Aby společnost ještě více vylepšila svou image v Číně, začala stavět závodní trať poblíž šanghajského okruhu Formule 1a snaží se podnikat i další kroky, aby přilákala místní nadšence. Zásadní význam má odhalení již zmíněného, předělaného vozu Panamera, jež disponuje dlouhým rozvorem a silou 330 koní. Tento vůz byl navržen speciálně pro čínský trh, aby uspokojil poptávku místních kupujících po větších vozech.

Tento model ještě více zdůrazňuje, jak moc je pro nás čínský trh důležitý, dodal Oliver Blume.

Společnost předpovídá lehce vyšší prodeje a příjmy pro rok 2017, avšak provozní zisk po vyloučení kurzových efektů by měl zůstat na úrovni loňského roku.

Porsche elektromobil

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688