Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Z domova  |  02.05.2002 12:07:58

Volební program SŽJ - Strany za životní jistoty

Volební program  SŽJ - Strany za životní jistoty

Kontakty:
Ústředí
Sudoměřská 32
130 00   Praha 3

Tel: 02/697 53 89 ; 02/627 56 98
Fax: 02/6975389
Mobil: 0603/77 43 62 ; 0603/27 75 12
e-mail: szj@volny.cz


VOLEBNÍ PERSPEKTIVY

SŽJ uznává neporušitelnost přirozených práv člověka i svrchovanost zákona, podpoří však zákonné změny, které posilují svobodu a rovnost v právech lidí.

SŽJ vyzývá všechny spoluobčany k obrodě a kultivaci morálky a skutečných etických hodnot. Společnost, a zvláště mladí lidé, musí znovu objevit cenu cti, úcty, spravedlnosti a porozumění.

SŽJ podporuje program vzájemnosti generací a ochrany rodiny. Zákony musí chránit rodinu jako základ společnosti.

SŽJ připomíná odpovědnost současné společnosti vůči generacím budoucím. Vnímá nezastupitelnou roli ženy a staví se proti její diskriminaci.

SŽJ usiluje o založení fondu důchodového pojištění, jehož základním kapitálem se stane majetek, který zůstal k privatizaci. Založení tohoto fondu je prvním krokem k uskutečnění penzijní reformy a finančním zdrojem jednoho z jejích pilířů.

Mezi základní podmínky výchovy mladé generace patří vedení k odpovědnosti a zamezení vzniku generace nikdy nepracujících občanů programem podpory zaměstnanosti.

Aktivní politiku zaměstnanosti prosadí SŽJ vytvářením podmínek pro trvalý hospodářský růst. Má-li se společnost řádně starat o důstojný život obyvatel, musí dbát o dostatek pracovních příležitostí pro občany bez rozdílu věku.

Vytváření pracovních příležitostí je otázkou zajištění podmínek pro podnikání. Nemá-li stát dostatek finančních prostředků – což je dnešní situace – pak musí odložit všechny obchody a akce, které takový odklad snesou.

Budoucnost společnosti a její prosperitu zajistí investice do trhu práce. Ten tvoří také odborná kvalifikace. Mladá generace českého národa musí dostat příležitost k nejkvalitnějšímu vzdělání.

SŽJ bude usilovat o zvýšení financování státních škol a otevírání nových soukromých škol. Zavedení školného nevyřeší problém vybudování nového vzdělávacího systému.

Život a zdraví jsou základními hodnotami, které musí společnost střežit.

Každý občan má právo na ochranu zdraví a na základě veřejného pojištění na bezplatnou zdravotní péči. SŽJ podporuje rovný přístup k solidárně hrazené zdravotní péči.

SŽJ bude usilovat všemi prostředky o zvýšení kvality a dostupnosti zdravotní péče.

Je nutno zajistit, aby pacient obdržel lék, který doporučuje lékař, i bez doplatku.

SŽJ podporuje všechny druhy zákonného vlastnictví a iniciativy, které povedou k obnově a k vyšší efektivnosti průmyslu a služeb. Je nutno hledat nové trhy a vrátit dobré jméno českým výrobkům.

Základem prosperity společnosti je podnikatelská aktivita občanů za účinné pomoci státních struktur.

SŽJ doporučuje poskytovat státní garance pro významné exporty, zejména na vývoz investičních celků.

Je nutno prosadit zdravé finance a nezadlužování budoucích generací, neřešit ztráty v bankovním sektoru na úkor daňových poplatníků. SŽJ usiluje o snižování přerozdělovací úlohy státu ve společnosti a postupné snižování daňového zatížení.

SŽJ bude chránit národní zemědělskou produkci a podporovat její odbyt na zahraničních trzích.

SŽJ se zasadí o vytvoření široké škály výhodných úvěrů a dotací pro samostatně hospodařící zemědělce i velkopodniky.

SŽJ prosazuje odstranění administrativních překážek pro rozvoj podnikání v zemědělství a lesnictví a ochranu prvovýrobců v této oblasti.

SŽJ neopomene respektovat krajinotvornou funkci zemědělství a lesnictví, zaměří se i na problematiku úbytku obyvatelstva na venkově.

Příroda a životní prostředí jsou národním dědictvím. Program SŽJ je připravován na zásadách trvale udržitelného života a bude průběžně konzultován s ekologickými a ochranářskými organizacemi a veřejností.

SŽJ bude spolupracovat při dopracování legislativy v oblasti ochrany životního prostředí a při zavedení ekologické daňové soustavy směřující k energetickým úsporám.

Bydlení je základní lidskou potřebou. SŽJ usiluje o naplnění práva na bydlení. Vzhledem k tomu, že bydlení má pro člověka nezastupitelnou hodnotu, je zapotřebí definitivně a systémově vyřešit tento zásadní problém.

SŽJ je připravena podpořit výstavbu nových vlastnických i nájemních bytů, družstevní bytovou výstavbu, řešit formy státní podpory.

SŽJ bude prosazovat aktivnější roli obcí s cílem snižovat cenu za bydlení a umožnit tak dostupnost bydlení zejména mladým rodinám a důchodcům.

Sociální politika SŽJ představuje úsilí o vytvoření optimálních podmínek, při kterých je občan schopen si zajistit důstojný život.

SŽJ ale také zastává princip solidarity, který znamená společenskou oporu pro ekonomicky, zdravotně či jinak ohrožené občany.

SŽJ podporuje existenci občanských veřejných služeb, všeobecnou zaměstnanost, zaměstnanost absolventů škol a lidí v předdůchodovém věku, širokou škálu sociálních služeb a péči o seniory.

SŽJ chápe sociální politiku v pojetí zahrnujícím nejen materiální stránku života, ale i ostatní životní potřeby člověka.

SŽJ usiluje také o začlenění občanů do společensky prospěšných ekonomických, kulturních a jiných činností.

SŽJ bude usilovat o realizaci všech opatření, která zajistí snížení kriminality. Je třeba zpřísnit trestní sazby za zvláště zavrženíhodné zločiny, zintenzívnit boj proti rozrůstání se a činnosti mafií.

Zvláštní pozornost SŽJ věnuje kriminalitě mládeže a drogové závislosti, bezpečnostním službám státu a pružnému soudnímu řízení.

SŽJ přikládá kultuře a společenskému životu výjimečný význam. Podpoří snahu o posílení národního sebevědomí a vlastenectví, svět bez válek a spolupráci mezi národy.

SŽJ je pro vstup ČR do EU při dostatečném informování občanů pro jejich rozhodování v referendu.

SŽJ prosazuje všechna opatření, která směřují k posílení životních jistot občana a zdárnému chodu celé společnosti. Životní jistoty tvoří jádro a cíl volebního programu SŽJ.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688