Země živitelka: na výstavě se představí SZIF spolu s Klasou a Regionální potravinou

Regionální potravina i KLASA se představí na Zemi živitelce Plán výstavy Země živitelka: zdroj www.vcb.cz

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) na dnešní tiskové konferenci k výstavě Země živitelka 2017 informoval o své účasti. Návštěvníkům se představí ve společné expozici spolu s výrobci kvalitních potravin značek KLASA a Regionální potravina. Chybět nebude slavnostní předávání certifikátů KLASA novým „majitelům“ a bohatý doprovodný program.

SZIF se veletrhu účastní pravidelně. Motto Fondu zní: „Pomáháme českému zemědělství“, proto na akci nemůže chybět. Expozice SZIF bude jako již tradičně společná s výrobci kvalitních potravin oceněných značkami KLASA a Regionální potravina. V pavilonu T1 je na Živitelce prakticky už stálicí. Rozlohou 408 m2 se bude opět jednat o největší stánek na veletrhu.

Společnou expozici budou tvořit po obvodu stánky 34 výrobců, jejichž výrobky získaly ocenění KLASA, Regionální potravina nebo obojí. Kromě jednotlivých producentů, kteří budou prezentovat to „svoje“, se zde představí i 7 krajů, které předvedou oceněné Regionální potraviny ze svých „rajonů“. Návštěvníci se mohou těšit na oceněné klobásy, šunky i paštiky, pekařské výrobky a čokoládové cukrovinky, mléčný sortiment, výrobky zdravé výživy, ovoce, šťávy, mošty, ale i pivo, slivovici a mnohé další. Maskot Klasáček jako symbol kvalitních potravin bude procházet kolem expozice a rozdávat dětem drobné dárky. Kdo se s Klasáčkem vyfotí, může spojit příjemné s užitečným a díky fotografii se zapojit do soutěže „Vyhrajte s Klasáčkem na cestách“ o atraktivní ceny. Nebude chybět infopult, kde budou zaměstnanci SZIF poskytovat nejenom informace o činnosti Fondu a aktualitách v oblasti dotací, ale i malé pozornosti.

V těsné blízkosti expozice se bude nacházet také stánek Regionální potraviny s pódiem, které nabídne stejně jako každoročně bohatý doprovodný program. Jeho velká část bude o vaření: Vystoupí Kluci v akci, kuchařský um předvede Petr Šíma, připraveny jsou soutěže, dvakrát denně se bude losovat vítěz, který si odnese balíček Regionálních potravin, a připraven je i další program. Novinkou v letošním roce bude také prezentace odborníka k BIO potravinám, jak je poznat a jak s nimi naložit.

Slavnostní atmosféru na veletrhu využívá SZIF pravidelně k předávání certifikátů KLASA nově oceněným výrobcům. Letos se poprvé odehraje přímo na pódiu Regionální potraviny. 24. srpna ve 12:15 zde za asistence Kluků v akci budou certifikáty předávat ministr zemědělství Marian Jurečka spolu s ředitelem SZIF Martinem Šebestyánem. Oceněno bude 9 výrobců za 17 výrobků.

Věříme, že se bude návštěvníkům v expozici líbit, že si pochutnají a pobaví se.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy