TNBiz (TN.cz)
12.08.2017 22:21:39

Vrátí se do konce prázdnin tropy? Předpověď počasí hovoří jasně!

S koncem prázdnin očekávají meteorologové mírné ochlazení, v příštím týdnu by navíc mělo pršet. I tak nás ale čeká ještě několik tropických dnů, těch prvních bychom se měli dočkat už ve čtvrtek.

Střídavý ráz počasí z posledních týdnů by měl postupně končit. "Do konce srpna a začátkem září očekáváme postupný pokles týdenních teplot. Teploty ale i tak zůstanou přibližně na úrovni dlouhodobých průměrů," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Období od 14. srpna do 10. září jako celek bude teplotně průměrné. Z hlediska srážek, nejvyšší úhrny lze očekávat v nejbližším týdnu od 14. do 20. srpna. V dalších týdnech až do 10. září obdobně očekáváme průměrné srážky. Období od 14. srpna do 10. září jako celek bude srážkově průměrné," dodávají meteorologové.


Předpověď od středy: Slunečné a teplé počasí vystřídá déšť, přeháňky a bouřky, o víkendu se ochladí. Výhled počasí do konce prázdnin: teplo, jednotlivá ochlazení už ale budou citelná

 

Týdenní předpověď

Neděle

V noci oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, k ránu na západě četnější. Přes den převážně oblačno, ojediněle, během dne v Čechách a na severní Moravě od západu místy přeháňky. K večeru postupně beze srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.

Pondělí

Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý, během dne východní vítr 1 až 4 m/s.

Úterý

Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Středa

Skoro jasno až polojasno, od západu postupně přibývání oblačnosti, v Čechách místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr se bude během dne měnit na mírný západní 2 až 6 m/s.

Čtvrtek 

Převážně oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 až 31 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Pátek až neděle

Převážně velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, postupně 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C, na jihovýchodě až 32 °C, postupně 17 až 22 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty