TNBiz (TN.cz)
30.07.2017 13:47:44

Evropou se žene extrémní vlna vedra! Teploty budou i nad 40 °C

Přes Evropu se žene extrémní vlna vedra, která se bude postupně šířit od jihu na jihovýchod. Nad Balkánským poloostrovem vydrží vedro i přes příští víkend. V Itálii a nad Balkánem bude podle portálu Severe Weather Europe přes 40 °C, v Česku se má teplota vyšplhat na 37 °C.

Od víkendu se z jihu Evropy šíří extrémní vlna veder, už v pondělí budou v mnoha evropských zemích vysoko nad 30 °C. Horko se postupně rozšíří do střední a jihovýchodní Evropy a vydrží celý týden.

 

Ušetřena nebude ani Česká republika, zejména na jihu a východě našeho území se očekávají teploty nad tropickou třicítkou, největší vedro bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v úterý, kdy může být i 37 °C.

 

I během nocí budou v příštím týdnu panovat příjemné teploty, v noci na středu bude kolem 17 až 21 °C. Během veder se budou podle ČHMU objevovat bouřky.

 

 

Počasí se během posledních týdnů velmi rychle mění, po dlouhém suchu a vedru přišly do Česka intenzivní bouře, objevoval se přívalový déšť a kroupy.

 

 

 

Meteorologové museli vyhlásit dokonce výstrahu před povodněmi, relativně krátké ochlazení teď vystřídá extrémní vedro.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty