Volkswagen Financial Services (Volkswagen Financial Services)
Pojištění  |  29.07.2017 09:31:46

Autonehoda nebo porucha. Máte sjednané asistenční služby?

Základní asistenční služby jsou sice automatickou součástí povinného ručení a havarijního pojištění, ale mnoho řidičů o tom neví. Potvrdil to nedávný průzkum Linky pomoci řidičům 1224, který ukázal, že 32 % dotázaných vůbec neví o předplacených asistenčních službách, 13 % tvrdilo, že je v rámci povinného ručení nemá. Přes 40 % těch, kteří o nich vědí, si nedovedlo vybavit konkrétně ani jednu z nich. Téměř nikdo z dotázaných si nepamatoval telefonní číslo smluvní asistenční společnosti své pojišťovny. O něco lepší výsledky vyplynuly z aktuálního průzkumu Volkswagen Financial Services. Na dotaz, zda mají asistenční služby sjednány, odpovědo 71 % řidičů ano, 8 % nikoli a 21 % neví, jestli jsou součástí jejich pojištění

 

Asistenční služby

Častým šoférským omylem je představa, že asistenční služby jsou spojené pouze s havárií, případně zapůjčením náhradního vozu.

Řidiči mohou asistenci využít třeba i v případech jako je:

  •  prázdná nádrž, když nejbližší čerpací stanice je vzdálená třeba 10 km,
  • právní pomoc, 
  • tlumočení,
  • opravy přímo na místě, 
  • nabití baterie
  • oprava pneumatiky, 
  • vyřešení zamrznutých kapalin, 
  • zabouchnutých klíčů apod.

Tip: Před dovolenou si vždy zkontrolujte územní platnost a rozsah vašeho pojištění, zejména asistenční služby, jejich limit a výčet. Nízké limity nemusí v případě dražších aut či nákladných kolizí pokrýt veškeré výdaje. Proto je vždy třeba důkladně prostudovat podmínky a ujistit se, zda vám nastavené limity budou v případě škodné události dostačovat. 

 

Neprodleně po nehodě?

  1. Zastavte vozidlo a zabezpečte místo nehody. 
  2. Ujistěte se také, že vaše posádka je v pořádku. 
  3. Zapněte varovná světla a oblečte si reflexní vestu, kterou mějte nejlépe u sebe. Pozor: podmínky pro barvu vesty a její užití se mohou lišit, proto si raději předem zjištěte informace o zemích, kterými projíždíte. 
  4. Volejte číslo asistenční služby své pojišťovny, případně i leasingovou společnost (pokud máte vozidlo pronajato).

 

Nehoda a totální škoda

Ať nehodu způsobíte vy, nebo někdo jiný je důležité s dalšími účastníky nehody sepsat společný záznam o dopravní nehodě, který všichni podepíší a předají pojistiteli. Podrobnější informace a doporučený vzor Evropského záznamu o dopravní nehodě naleznete na webových stránkách www.mdcr.cz. Rozhodně záznam o nehodě ať už sepsaný účastníky nehody, nebo policií nepodepisujte, zejména pokud se zněním nesouhlasíte nebo mu příliš nerozumíte. Raději do protokolu připište svou českou verzi a připojte podpis. V případě zavinění nehody řidičem jiného vozidla doporučujeme zajistit z jeho strany i podpis a prohlášení o zavinění.

V případě, že financujete vůz prostřednictvím operativního leasingu, volejte i na číslo dané leasingové společnosti. Vyhnete se tak možným problémům v případě nevyužití smluvní asistenční služby.

Jestliže vozidlo stále splácíte a došlo by k totální havárii, další postup se odvíjí od formy financování vozidla. "Smlouva v rámci financování úvěru totální škodou nekončí. Měsíční splátky jste povinni platiti i nadále. Máte-li však vozidlo pouze pronajato, to znamená, že jej financujete přes operativní leasing, leasingová společnost po obdržení písemného potvrzení totální škody od pojišťovny pozastaví měsíční splátky a smlouvu předčasně ukončí,upřesňuje expert na financování Lukáš Cankař. 

 

Nehodu stejně jako ostatní nepříjemnosti během dovolené můžete snížit řádnou prevencí. Nikam nespěchejte, neriskujte a dodržujte předpisy.

Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services je přední finanční společnost specializující se na podporu prodeje dealerské sítě značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, DUCATI a ojetých automobilů. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu, operativního leasingu a značkového pojištění. V rámci koncernových vozů nabízí tzv. značkové financování. Od svého vzniku v roce 1992 je společnost jedničkou na českém trhu ve financování osobních a užitkových vozů a zaujímá rovněž první místo v operativním leasingu.

Více informací na: www.vwfs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688