Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  27.07.2017 17:05:01

V Praze se akcie zazelenaly. Burzu táhly vzhůru akcie Erste Bank, ČEZ zůstal pod 400 stovkovou metou

Pražská burza překonala zrána naznačovanou nepříznivou náladu a dala investorům před posledním dnem posledního červencového týdne roku 2017 ziskové výsledky. Index PX při stále silně podprůměrných obchodních objemech před závěrečnou aukcí ve výši 307 milionu korun, přidal 0,3 % a uzavřel na 1 014,89 bodu. Indexu pomohly k ziskům hlavně bankovní akcie, především Erste Bank a telekomunikace O2. Průměrný objem obchodů za poslední rok činí 658 milionů korun.

Finanční sektor na pražské burze dnes uzavřel den se dvěma zisky a dvěma ztrátami: Akcie Komerční banky (+0,59 % na 960 za akcii) mohly vykázat i se dneškem sérii šesti růstových dní, ale tu narušil včerejší ztrátový den, Erste Bank (+0,94 % na 928,10 za kus) přidávaly zisky, zatímco akcie VIG (-0,75 % na 665 za akcii) a Moneta Money Bank (-0,37 % na 80 za akcii) ztrácely. Český bankovní sektor tak zásadně nereagoval na oznámené výsledky hospodaření sledované Deutsche Bank, které zaostaly na úrovni výnosů.

Podle všeho akcie Erste Bank setrvaly na příznivé vlně díky včerejšímu oznámení agentury Moody´s, která po uzavření trhu zvýšila bance rating. Ziskům na burze nakonec přispěla i energetika ČEZ, jejíž akcie uzavřely seanci při objemu obchodů 120,5 milionu korun se ziskem 0,33 % na 399,90 za akcii. Už 6. den se tak akcie firmy vzdalují od technické hranice 400 za kus. A to i přesto, že nabídka akcií je podle informací z trhu stále vysoká.

Akcie telekomunikace O2 se dnes obchodovaly poslední den před oznámením výsledků hospodaření. Po dnešní seanci přidaly při objemu obchodů 7,8 milionu korun 1,1 % zisku na 284,10 za akcii a staly se nejziskovější akcií dne. Podle Ondřeje Koňáka, analytika Patria Finance se od zítřejších výsledků hospodaření dá díky striktní kontrole nákladů O2 čekat zachování slušné ziskovosti. „Očekáváme obnovení zpětného odkupu akcií bezprostředně po výsledcích,“ doplnil Ondřej Koňák.

Komerční banka zvýšila cílovou cenu akcií mediální společnosti CME, které ovšem na burze v Praze dnes odepsaly 0,47 procenta na 95,75 za akcii. Stokorunové hranici se tak akcie CME znovu vzdálily. Nová cílová cena pro akcie CME počítá s 5 USD z původních 4,20 USD za kus. Zpráva o změně cílové ceny zůstala bez efektu také u akcií Unipetrolu. Wood & Company zvýšila cílovou cenu ze 190 na 315 , s doporučením držet. Akcie firmy ale uzavřely den v Praze se ztrátou 0,53 % na 298 za kus a od třístovkové hranice prchají už 6. den.


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688