Volkswagen Financial Services (Volkswagen Financial Services)
Osobní finance  |  27.07.2017 11:24:00

Nové rodinné auto: úvěr, operativní leasing, nebo hotovost?

Ať už rodinný vůz máte, nebo se jej chystáte pořídit, rozhodně nám dáte za pravdu, že se jedná o investici, která si zaslouží skoro stejnou pozornost jako třeba pořízení bytu. Rozhodně ji neuspěchejte a zvažte všechny rady prodejců.

Je dokázáno, že většina z nás přichází k prodejci již s jasnou představou, jaký typ vozu chceme a kolik za něj můžeme utratit. Jsou však dokonalá představa a mezera v rodinném rozpočtu jedinými parametry, kterými se máme řídit? K výběru je třeba přistupovat velmi pečlivě. Zmíněné parametry jsou samozřejmě důležité, ale promyslet by se měly i další, jako třeba celkové náklady na provoz. Pokud v představě o rodinném voze tápete, stačí využít tzv. online konfigurátory a kalkulačky.

Hlavní zásady financování vozu

  1. Ptejte se na akční nabídky a značkové financování.
  2. Srovnejte si více nabídek na nákup auta.
  3. Dívejte se, kolik je úrok či RPSN (platí pro úvěr) a zda obsahuje pojištění.
  4. Zajímejte se, kolik vás bude stát povinné ručení či havarijní pojištění.
  5. Informujte se na pojištění, které vás ochrání proti nemožnosti splácet nebo v případě odcizení či zničení vozu.

Auto za hotové? Ne vždy výhodná forma

Financovat vůz hotovostí nemusí být z hlediska domácího rozpočtu ideální variantou. Proč? V mnoha případech se totiž stane, že na pořízení vozu vynaložíte všechny vaše úspory. Reálně pak nebudete mít žádnou rezervu pro neočekávané situace.

Daleko lepší varianta je našetřené peníze kombinovat podle aktuálních akčních nabídek například s úvěrem. Zvolit můžete i operativní leasing, kdy si vůz od leasingové společnosti na předem zvolenou dobu pouze pronajmete. "K benefitům značkového financování patří například tovární záruka, značkové pojištění – jistota opravy vozu v autorizovaném servise, garance originálních dílů apod. Díky nastavení splátek můžete splácení lehce přizpůsobit svým finančním možnostem. Financování nového vozu spojené s akční nabídkou vás tak může vyjít i levněji než při platbě celé kupní ceny v hotovosti," uvádí expert na financování Lukáš Cankař.

Chcete auto vlastnit? Zvolte úvěr

U úvěru se stává vůz vaším majetkem, přebíráte tak všechna rizika a zodpovědnost. Délku splácení si můžete v daném rozmezí většinou nastavit libovolně. Při pořízení vozu prostřednictvím úvěru platíte vždy platbu předem (tzv. akontaci). Čím vyšší je akontace, tím nižší je základ pro výpočet dalších splátek.

Součástí měsíčních splátek bývá v některých případech i značkové pojištění, které představuje jistotu bezstarostného cestování. Zahrnuje povinné ručení, havarijní pojištění a pojištění skel, případně další doplňková pojištění. Značkové pojištění bývá výhodnější především díky šíři pojistného krytí. To znamená například poskytnutí náhradního vozu až na 20 dnů, a až 60 dnů v případě odcizení. Značkové pojištění kryje nejenom havárii, ale i odcizení, vandalismus, živel a poškození vozidla zvířetem.

V rámci některých leasingových společností při financování vozu úvěrem lze měsíční splátky snížit kromě akontací i nastavením tzv. poslední nerovnoměrné splátky, která se může pohybovat od 0 až po 60 % z pořizovací ceny vozu. 

Chcete bezstarostně jezdit? Zvolte pronájem formou operativního leasingu 

Operativní leasing, kdy si vůz od leasingové společnosti pronajímáte, vyhledávají zejména řidiči, kteří chtějí vůz využívat za pravidelnou měsíční splátku a poté ho vyměnit za nový. Odkup vozu po skončení pronájmu je také možný. Záleží však na konkrétních podmínkách smlouvy a požadavcích zákazníka.

Řada leasingových společností vychází vstříc různým individuálním požadavkům zákazníka. "Prostřednictvím této služby lze vůz individuálně nakonfigurovat dle přání klienta. Příkladem je inovovaná Škoda Bez starostí," uvádí Cankař.

Zatímco úvěry počítají s takzvanou akontací, u operativního leasingu nic takového neplatíte. Kromě tankování a dálniční známky se nemusíte o nic starat.    

Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services je přední finanční společnost specializující se na podporu prodeje dealerské sítě značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, DUCATI a ojetých automobilů. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu, operativního leasingu a značkového pojištění. V rámci koncernových vozů nabízí tzv. značkové financování. Od svého vzniku v roce 1992 je společnost jedničkou na českém trhu ve financování osobních a užitkových vozů a zaujímá rovněž první místo v operativním leasingu.

Více informací na: www.vwfs.cz

10.12. 19:07  Nákup auta (Martinales)
09.12. 12:17  Nákup auta (Denisavranova88)
20.05. 15:09  Nákup auta (Iveta Krčálová)
16.05. 01:03  Hledáte tu nejlepší možnou finanční půjčku (Patricia Carvalho)
24.04. 19:46  Půjčka na auto (Ilona Nováková)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688