Trendy Guacamole

Avokádo patří k energeticky nejhodnotnějším druhům ovoce, je bohaté na proteiny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E. Má také dostatek minerálů, především železa, vápníku, fosforu a draslíku. Zelený plod obsahuje hodně lecitinu, který snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje paměť. V avokádu je až 30% tuků, které jsou z valné části zastoupeny ve formě zdraví velmi prospěšných nenasycených mastných kyselin, nemusíte se mu tak vyhýbat ani během diety. Vzhledem ke svým výživovým kvalitám se doporučuje osobám s kardiovaskulárními problémy a nemocemi nervového systému. 

Avokádo kupujte mírně měkké (takto je zralé) nebo tvrdé, kterým nic nezkazíte, protože zraje až po utržení ze stromu. Jen ho nechte v papírovém sáčku při pokojové teplotě 1-3 dny dozrát. Vyhněte se kašovitým kusům s tmavými skvrnami. 


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Porce na 4-6 půlených krajíců chleba:

1 zralé avokádo
1 lžíce čerstvé šťávy z limetky
1 rajče nakrájené na drobné kostičky
1 červená cibule nakrájená nadrobno
   lístky koriandru
1 chilli paprička zbavená semínek
1-3 stroužky prolisovaného česneku (není nutné)

 1 lžička konopných semínek Carun

Postup:

Avokádo rozpulte podélným řezem po obvodu, špička nože se bude dotýkat pecky uvnitř, kterou po rozpůlení vyjměte. Dužinu vydlabejte nebo zbavte slupky a v hlubokém talíři nebo míse rozmačkejte vidličkou. 
Důležité je dužinu hned po vyjmutí ze slupky pokapat citrónovou šťávou, aby nezhnědla a neztratila své cenné látky. Přidejte zbytek ingrediencí a důkladně promíchejte, případně podle chuti dosolte. Můžete přidat i česnek nebo obměnit za koriandr a chilli.

Podávejte s tortillou, lupínky nachos nebo pečivem. Na závěr posypejte konopnými semínky Carun.

Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření