Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  24.07.2017 17:06:00

Pražská burza zahajuje týden v zeleném, Moneta (+1,4 %) přerušila sérii ztrát

Pražská burza po rozpačitém začátku dnešního obchodování nakonec vkročila do nového týdne v zeleném a ignorovala tak opačný vývoj na regionálních trzích. Index PX v dnešním závěru přidal 0,35 procenta na 1007,67 bodu. Velkou měrou se na tom podílely finanční tituly a telekomunikace. Tabák a ČEZ naopak zisky ubíraly. CETV před úterním zveřejněním kvartálních výsledků zůstal v závěru beze změn.

Komerční banka stoupla o 0,79 procenta na 966,50 a mezi pražskými blue-chipy šla dnes z ruky do ruky nejvíce. Za celý den se zobchodovaly akcie tohoto titulu v objemu přes 102 milionů . Pro KB znamená dnešek třetí růstovou seanci za sebou.

Erste Bank stoupla o 0,61 procenta na 899,90 za akcii. Moneta Money se poprvé od minulého pondělí vydala nahoru a přidala 1,4 procenta na 79,75 . Pojišťovna VIG rostla o 0,08 procenta na 656,50 . V zeleném se v podvečer pohybovaly také evropské bankovní tituly: index evropských bank Stoxx 600 Banks naposledy rostl o 0,93 procenta.

O2 C.R, další tahoun dnešního růstu, přidala 1,54 procenta na 283,80 . Opačným směrem se naopak vydal ČEZ, který uzavřel na 398,60 za akcii se ztrátou 0,57 procenta. Na procenta ztrácely z velkých jmen nejvíce Tabák a Fortuna. Philip Morris klesl o 1,61 procenta na 15 201,00 za akcii. Fortuna odepsala 1,41 procenta na 140 za akcii.

Mediální skupina CETV zakončila den na páteční zavírací ceně 94,95 za akcii a v úterý zveřejní výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí. Analytik Patria Finance Václav Kmínek odhaduje, že společnost se díky nižším úrokovým nákladům vrátila v jarním kvartálu do černých čísel.

Na firemní události byl v Praze dnešek chudý a objem obchodů s akciemi byl před závěrečnou aukcí na pražské burze podprůměrný na úrovni 0,314 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,658 miliardy .

Při pohledu do regionu svítila Praha v podvečer zeleně jediná. Na sousedních akciových trzích se ztráty pohybovaly v rozmezí od 0,1 procenta (rakouský index ATX) po 0,82 procenta (maďarský BUX).

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688