Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  21.07.2017 17:11:26

Pražská burza končí relativně úspěšný týden v červeném, Unipetrol po výsledcích +1 %

Pražská burza zakončila relativně úspěšný týden v červeném, a zmírnila tak týdenní zisk na 0,36 procenta. Skokanem týdne je Pegas Nonwovens, který si připsal 8,54 procenta. Nejvíce za předešlých pět dní ztratila rakouská pojišťovna VIG, a to 2,87 procenta.

Akcie výrobce netkaných textilií se tento týden podívaly na rekordní maximum poté, co rodinný fond R2G Rohan přišel s návrhem koupit všechny akcie Pegasu za 1 010 /akcii. Společnost doporučila akcionářům, aby ohledně dobrovolné nabídky zatím nic nepodnikali, dokud se nesejde představenstvo firmy.

Akcie Kofola ČeskoSlovensko za týden odepsaly zhruba 0,23 procenta. Podnik ve středu oznámil, že představenstvo její dceřiné společnosti HOOP Polska schválilo ukončení produkce v jednom z jejích dvou výrobních závodů v Polsku.

Index PX pražské burzy rostl v každém z uplynulých pěti dní vyjma středy (skončil na červené nule) a vyjma dneška, kdy klesl o 0,45 procenta na 1 004,19 bodu. Solidní zisky se dnes podařilo udržet Fortuně a Unipetrolu, ještě o něco více Praze k růstu pomáhal ČEZ. Finanční tituly s výjimkou KB ale ztrácely, nejvíce VIG, která odepsala 1,8 procenta na 656,00 za akcii. V případě Erste a Moneta se ztráty pohybovaly na 1,06 procenta, respektive 0,44 procenta. KB (druhý nejobchodovanější titul dneška po ČEZ) končila dnes vyšší o 0,09 procenta na 958,90 za akcii a za celý týden připisuje více než 3 procenta.

V červeném skončila také telekomunikace O2 C.R, která ztratila 1,06 procenta na 279,50 . Pegas odepsal 1,07 procenta na 1015,00 .

Unipetrolu se podařilo udržet se nad psychologickou hranicí 300 za akcii. Petrochemický holding dnes před trhem oznámil, že v pololetí zdvojnásobil čistý zisk na 6,399 miliardy korun z loňských 3,081 miliardy. Výsledky pozitivně ovlivnilo pojistné plnění vztahující se k haváriím v Kralupech a Litvínově. Tržby stouply o 60 procent na 61 miliard korun. Společnost během dne také uvedla, že chce zvýšit dividendový výplatní poměr.

Titul na začátku dnešního obchodování přidával zhruba 2,8 procenta, den ale nakonec uzavřel silnější o 1,0 procenta na 302,00 za akcii. Za týden je vyšší o 3,78 procenta, když se mu podařilo prolomit devítiletá maxima a vyšvihnout se nad 300 za akcii.

V zeleném dnes skončil také ČEZ, který vzrostl o 0,22 procenta a skončil 90 haléřů nad psychologickou hranicí 400 . Za týden narostly akcie polostátního gigantu o 0,45 procenta.

Obchodní aktivita byla před dnešní závěrečnou aukcí opět slabší na 0,375 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,658 miliardy.

Evropské akciové trhy v podvečer prohloubily ztráty, německý DAX odpisoval více než 2 procenta, což je největší denní ztráta za 10 měsíců. Francouzský CAC 40 spadl na tříměsíční minimum. V červeném se během první poloviny tamní seance obchodovalo i na Wall Street.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688