Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  20.07.2017 12:06:46

Volvu se daří. Chce znovu uspět v Americe a sází na Čínu


Automobilka Volvo Car Corp. jede na rekordní vlně. Za druhé čtvrtletí roku 2017 totiž firma dosáhla rekordního čistého zisku 1,56 miliardy švédských korun (187,8 milionu dolarů), když vloni reportovala 1,27 miliardy SEK. Provozní zisk firmy vzrostl o 34 % na 3,29 miliardy SEK. Firma rostla hlavně v Číně a na tento trh spoléhá i ve svých plánech do budoucna. Chce založit společný podnik s mateřkou společností Geely, aby mohla lépe sdílet stávající a budoucí technologie.

Výnosy Volvo Car Corp vzrostly ve 2. Čtvrtletí na 54,47 miliardy SEK ve srovnání s loňskými 42,18 miliardami SEK. Analytici to připisují enormnímu růstu poptávky, zvláště se dařilo modelům aut XC60, S90 a V90. Čistý zisk firmy za první pololetí roku 2017 vzrostl na 3,81 miliardy SEK z loňských 3,1 miliardy SEK. Tržby dosáhly hodnoty 99,06 miliardy SEK.

Podle prohlášení automobilky, kterou vlastní čínská Zhejiang Geely Holding Group Co., se daří zvláště dobře daří prodejům v oblasti Asie a Tichomoří, především v Číně a Evropě. Během prvního pololetí 2017 Volvo zvýšila svůj tržní podíl na automobilovém trhu v Evropě, na Středním východě a v Africe. Region Ameriky se vrátil k růstu během druhého čtvrtletí, když v prvním čtvrtletí firma hlásila prodejní ztráty. Očekávání počítají s tím, že v regionu bude firma vykazovat solidní celoroční růst.

Také proto Volvo Car Corp potvrdila závazek ze začátku roku 2017, kterým odhadovala z za celý rok rekordní tržby. „Celosvětově očekáváme pokračování tempa růstu vytvořeného v první polovině roku," citovaly zpravodajské agentury Hakana Samuelssona, generálního ředitele Volvo Car Corp. Podle něj je téměř jisté, že firma ohlásí letos další rekordní prodeje.
A důvody optimismu? Silná poptávka, která navyšuje výrobní kapacitu závodů Volvo.

Růstovou budoucnost si chce firma zachovat i díky nově vytvořenému společnému podniku s Geely, který by měl firmě zajistit přístup k novým technologiím. Firemní struktura Geely se navíc rozšíří o novou znaku Lynk& Co.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688