Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  19.07.2017 08:21:46

DOWER-D: V reflektorech světla z Pegas Nonwovens!

Když jsme na počátku léta predikovali "prázdninové spekulace", které ovlivní akciové obchodování nevycházeli jsme z křišťálové koule, ale ze znalostí letního obchodování. A stalo se. Spekulační hvězdou se stal Pegas Nonwovens, graf 1. Společnost může brzy získat nové majitele. Chystá se ji ovládnout R2G Rohan Czech. Nabízí 1010 za akcii.


Graf 1, Pegas Nonwovens, OS MACD a Bollingerova pásma k 18.7.2017



 

Pokud litujete, že vám v úterý ujel vlak není důvod se trápit. Úterního nákupu se účastnili většinou a po krátkou dobu jenom zasvěcení. Podobné transakce procházejí vždy několika fázemi a v té první málokdy figurují drobní investoři. Navíc jsou v případě Pegas Nonwovens ještě ve hře i podzimní dividendy. Do hry o Pegas Nonwovens se tedy můžeme zapojit i v dalších fázích.

Nespouštějme však kvůli Pegas Nonwovens oči z ČEZ. Nalézá se na 52týdenním minimu a to je vedle Pegas Nonwovens další tuzemská prázdninová výzva. Unipetrol a Philip Morris stojí naopak na opačné straně, na 52týdenním maximu. Především v případě Unipetrolu ale buďme ve střehu. V "zeleném teritoriu" se s Pegas Nonwovens a Unipetrolem nacházejí také Komerční banka, Kofola a Philip Morris. Neutrálně se vyvíjejí Moneta a O2 a ze zbývajících "vlajících" titulů stojí za zmínku Erste Bank a VIG.

U všech tuzemských exponovaných titulů, máme na mysli především Philip Morris a Unipetrol, musíme být maximálně pozorní a ve střehu. Platí to především pro Unipetrol. Co je vysoko bude ještě výš, ale pozor, také platí, že člověk míní, pánbůh mění. Opatrní buďme i s tituly se "šancemi" - Komerční banka, Moneta, O2, Erste Bank nebo VIG. Nejlépe bude sledovat naše Investiční doporučení.

Hlavním důvodem aktuální globální opatrnosti je čekání na firemní hospodářské výsledky 2Q 2017. Některé společnosti už své kvartální výsledky zveřejnily, například Johnson & Johnson. Ostatně o vlivu a síle makrodat a firemních výsledků 2Q 2017 jsme už informovali. Stejně jako o valuační mezeře mezi emerging markets a hlavními světovými trhy.

Aktuálně ale teď zaměřme pozornost na čtvrteční zasedání ECB. Ve hře jsou (1) ukončení programu nákupu aktiv a (2) budoucí směřování politiky ECB. Otazníkem visícím ve vzduchu je, zda ECB seznámí trhy s celým svým plánem až v září nebo zdali některé informace "pustí" už ve čtvrtek!

Je už na obzoru opravdu silné oživení evropské ekonomiky a inflace? Pokud ne, nic se dít nebude, protože na blížící se změnu a "normální" vývoj jsou už trhy připravené. Pokud ale ano, může ke zvratu dojít už koncem tohoto týdne!

 

 DOWER-D










K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:56  Akciové trhy rostou i druhý den v týdnu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:29  Moneta: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688