Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  23.07.2017 09:01:33

Přinese třetí čtvrtletí změnu v cenách akcií? Fidelity Int. říká, že býčí trh, zvláště po výsledcích za 2.čtvrtletí, vydrží


Jak dlouho ještě vydrží současná valuace akcií na globálních trzích? Aktuální býčí trh – jeden z historicky nejdéle trvajících – má podle analytiků Fidelity International ještě potenciál pro pokračování. A důvod? Ve třetím čtvrtletí roku 2017 zůstane býčí trh nedotčený, i když začíná být podle specialistů Fidelity International „napnutý“. Dalším důvodem je to, že růst zisků podporuje akciové trhy – nejatraktivnější jsou z tohoto pohledy ty evropské. Investoři ale budou muset s sledovat možná rizika vývoje, totiž dění v Číně a inflaci ve světě.

Býčí trhy se rodí z pesimismu a umírají na euforii. Podle tohoto měřítka má aktuální býčí trh ještě potenciál, ale podle odborníků Fidelity International, je na investorech patrná nejistota, kdy a jak by mohl skončit. Není divu, býci vládnou již 99 měsíců, totiž od března 2009, a trhy zažily výrazné oživení. I když trh ještě není na vrcholu, může k tomu podle Fidelity Int. dojít v příštích 12–18 měsících.

Zisky firem podporují růst akcií

Růst zisků podporuje akciové trhy a zejména Evropa nyní těží z efektu dohánění růstu ekonomiky i zisků poté, co byla eliminována politická rizika. Přezkoumání evropských zisků přineslo solidní kladné výsledky – nejlepší za posledních pět let – a podle Fidelity Int. jsou prognózy růstu zisků a příjmů nyní lepší než v USA. Inflace v USA byla velmi nízká ve třech po sobě následujících měsících, a přesto FED na červnovém zasedání zvýšil sazby. Domnívá se, že nízká inflace je pouze dočasná. Déle trvající nízká úroveň by mohla vyvolat pochybnosti o stavu americké ekonomiky, proto se velmi čeká na údaje o růstu a inflaci v USA.

Růst zisků firem podporuje trhy

 

Čína se snaží ochladit některé oblasti své ekonomiky a zlepšit finanční transparentnost, zpřísňuje regulace ve finančním sektoru a růst úvěrů zde zpomalil. Růst HDP zpomalil na 6,5 %, ale investoři si budou chtít ověřit, že nehrozí žádné tvrdé přistání.

Investiční výhled počítá s růstem zisků firem, hlavně v USA 

Co se týká dalšího investičního výhledu Fidelity International, trh USA je podporován růstem zisků a co se týká akcií předních technologických společností, budou i nadále přinášet vysoké zisky, růst trhu bude pokračovat. Vyhlídky japonského trhu jsou podmíněné globálním růstem a měnovými pohyby. Inflace však zůstává plusová a to by mohlo vést ke změně po předchozích letech deflačního prostředí.

Ze sektorového pohledu preferuje Fidelity International sektory technologií a zdravotnictví, ve kterých vysoké úrovně inovací pomáhají udržovat dlouhodobý růst zisků. V Evropě zůstává ze strany investorů stále vysoká poptávka po komerčních nemovitostech. Ale je zde riziko, že nadměrný kapitál stlačí výnosy příliš dolů a investoři proto musejí být opatrní. Hlavní ukazatel globální aktivity Fidelity International signalizuje zpomalení růstu komodit, takže obecně jsou odborníci Fidelity Int. méně optimističtí a preferují energie před kovy. Sektor infrastruktury zůstává atraktivním zdrojem diverzifikovaných příjmů, i když ocenění v tomto sektoru jsou skutečně výrazná. Úvěry by podle Fidelity Int. měly překonat dluhopisy s vysokým výnosem.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688