Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Hypotéky  |  16.07.2017 07:00:45

Online porovnávače hypoték – co jste o nich nevěděli i když byste měli

Během své kariéry hypotečního poradce jsem spolupracoval snad se všemi provozovateli online porovnávačů hypoték. A to jak na straně poradce, tak na straně „překupníka“.  

Kdo je opravdu dobrý, ten porovnávače nevyužívá

Během své kariéry „manažera“, kdy jsem sám „přeprodával“ kontakty z online hypoteční kalkulačky, jsem spolupracoval s lidmi z obou spekter. S lidmi, kteří za rok zprostředkovali úvěry v hodnotě stovek milionů korun i lidmi, kteří při svém podnikání jen stěží drželi hlavu nad vodou. Asi Vám nemusím detailně popisovat, která skupina lidí má jaký zájem „kupovat“ kontakty z internetu. Vygenerovat poptávku přijde online srovnávač na vyšší stovky korun a ty je třeba zahrnout do ceny kontaktu (porovnávač za určenou cenu prodává poptávku z porovnávače poradci, který následně kontaktuje potenciálního klienta).  O kontakty z internetu tak mají zájem především poradci „začátečníci“ (ano, i já takto začínal) a poradci, kterým se nepodařilo prorazit.

Nabídky z porovnávačů jsou málokdy reálné

Znáte to, zadáte do vyhledávače „porovnání hypoték“ a začnou se na Vás sypat reklamy s nabídkami super nízkých úrokových sazeb, přičemž každý chce mít o desetinku nižší číslo než ti ostatní. Na online porovnávačích se zpravidla setkáte se sazbou „od“, která je málokdy reálná (nebo reálná je, ale za cenu sjednání životního pojištění, kreditní karty, běžného účtu apod.)

Hypotéky nelze online porovnat

Hypotéka je natolik specifický produkt, že její podmínky nelze získat na základě výše hypotéky, ceny nemovitosti, e-mailové adresy a telefonu. O schválení a neschválení hypotéky rozhodují desítky faktorů, se kterými online srovnávače nepočítají. To ale ani není jejich účel. Hlavní účel srovnávačů je získat od Vás kontakt, který většina z nich následně „přeprodá“.

Nevede se jim moc dobře

I velké online porovnávače mění často majitele, řada z nich nepřežije první rok provozu, byť jejich zástupci vybrali od důvěřivých poradců „zálohy“ na budoucí obchody. Některé online porovnávače prodávají kontakty na potenciální klienty hned několika poradcům (tj. během první hodiny po vyplnění formuláře Vám může volat i 10 poradců). Často dochází k situaci, kdy kontakty potenciálních klientů jsou prodávány i do jiných společností. Takže první hodinu po vyplnění formuláře Vám budou volat hypoteční poradci, po půl roce začnou Vaše číslo vytáčet zprostředkovatelé pojištění, investic, spořicích účtů, lidé nabízejí telefonní tarify, změnu dodavatele energií apod.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688