Dobře vybraná podlaha vydrží i náročné podmínky

Kvalitní podlahu máte na věky

Tlak podpatků, tíha nábytku, rozlité pití či drobné nečistoty. To vše jsou faktory, které mohou narušit původní efekt podlahové krytiny. Nelze opomenout ani vliv dětí a domácích mazlíčků. Samotná podstata a krása vzoru přitom vynikne pouze tehdy, pokud je povrch bezchybný.

Ochraňte vaši podlahu před tvrdými zkouškami. Laminátové, dřevěné a vinylové podlahy Quick-Step jsou opatřeny různými ochrannými vrstvami. Navíc díky patentové technologii ochrany proti mechanickému poškození a skvrnám Scratch Guard a Stain Guard budou skvrny a škrábance minulostí.

Laminát odolnost je jeho druhé jméno

Zaoblený obdélník: „Jedná se o inovativní řady voděodolných laminátových krytin Majestic a  Impressive, které se vzhledem ke svým funkčním parametrům těší velké oblibě,“ dodává Daniel Čabrada, obchodní manažer značky Quick-Step.  K předním výhodám laminátu patří jeho vysoká odolnost proti poškrábání a nárazům. I proto jsou laminátové podlahy dodávány s dlouhodobou zárukou až 25 let. Vynikají svou trvanlivostí, jsou žáruvzdorné a antistatické. Při jejich užívání se však doporučuje zvýšená pozornost při manipulaci s vodou, jelikož materiál disponuje vyšší citlivostí na vlhkost. To však neplatí v případě laminátových podlah Quick-Step, které jsou opatřeny voděvzdornou vrstvou HydroSeal.

Vinyl – kvalita a trvanlivost

Zaoblený obdélník: Kolekce Livyn značky Quick-Step přináší novou generaci luxusního vinylu. „Jedná se o  kvalitní syntetickou krytinu, která splňuje nároky jak na estetiku, tak i užitnost. Díky odolné povrchové vrstvě se podlahy Livyn hodí do intenzivně využívaných prostor a jejich extrémní pevnost zaručuje unikátní zámkový systém Uniclic Multifit,” uvádí Daniel Čabrada. Současným trendem jsou vinylové podlahy. Jejich výhodou je schopnost vzít na sebe věrnou podobu dřeva či kamene. Dále oceníte odolnost vůči poškození a voděvzdornost. Navíc se vyznačují dobrou tepelnou vodivostí, jsou tedy vhodné pro podlahové vytápění.

Dřevo - velikán mezi přírodními materiály

Každý typ dřeva se v případě podlah odlišuje svým vzhledem, tvrdostí a schopností absorbovat vlhkost. Díky inovativní povrchové úpravě některých dřevěných kolekcí značky Quick-Step se již není třeba obávat deformace prken vlivem vlhkosti.

Nevýhodou určitých dřevěných krytin je měkkost, díky které jsou náchylnější k opotřebení. Lze je však
i několikrát obrousit a tím obnovit původní efekt. Odolnost můžeme zlepšit impregnací nebo speciálními přípravky proti plísním. Případně podlahu ošetřit olejem, voskem nebo lakem. Mezi hlavní pozitiva se pak řadí tepelná a zvuková izolace, proto je vhodná do všech místností.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry