Prázdniny na balkoně: inspirace, jak si užít pohodu i vzdálené destinace

Budete letošní prázdniny trávit doma? Možná jste si svoji dovolenou představovali jinak, ale nevěšte hlavu. Delia Fischer, zakladatelka a kreativní ředitelka Westwing.cz, pro vás připravila několik tipů, díky kterým váš balkon získá půvab a kouzlo zahraniční exotické destinace.

Balkonové trendy

Jak na balkon dostat vůni dálek a nedopustit se dekoračního faux pas? Vsaďte na doplňky a inspirujte se místem z vaší vysněné dovolené. Jaké destinace jsou letos in?

Maroko - omamná vůně orientálního koření, bleší trhy schované v tajemných uličkách a všudypřítomné zlato. Toužíte-li po balkonu v marockém stylu, nechte se inspirovat přiloženou fotografií. Prim v této stylizaci hrají výrazné barvy - oranžová a fuchsiová. Zdá se vám tato nevšední kombinace příliš? Na první pohled možná ano, ale dejte jí šanci! Do aranžmá vnese pozitivní náboj a to je při letních stylizacích přece více než žádoucí. Barvy nejlépe vyniknou na textiliích, použijte je proto na polštářích, plédech i kobercích. Obzvlášť efektně budou vypadat ty s marockými vzory. Do stylizace zařaďte i další zdobné dekorace, protože právě ony se postarají o výsledný efekt - svíčky s orientálními motivy, vyšívané ubrusy a prostírání, vzorované příbory a nádobí. Nepřehlédnutelným, ale především funkčním prvkem marockého aranžmá, bude měděný tác položený na dřevěném stolku. Bude sloužit nejen jako dekorace, ale také k servírování exotického pohoštění. Co takhle datle, fíky či granátová jablka? Pro zvýraznění celkové atmosféry nezapomeňte na náladové osvětlení! Díky svíčkám a lucernám se během dlouhých letních večerů budete cítit jako v pohádce Tisíc a jedna noc

Toskánsko – svažitá vinice zalitá hřejivým sluncem, vůně olivovníku a štíhlé cypřiše vysázené podél klikatících se cest. Moderní styl se zde mísí s tradicí a podmanivá příroda je pastvou pro všechny smysly. A přesně v tomto duchu jsou zařizovány i toskánské interiéry. Barvy navazují na tamní krajinu plnou vinic a olivových hájů a mezi materiály kralují ty přírodní. Na balkón v toskánském stylu proto zvolte nábytek ze dřeva či ratanu a doplňte ho polštáři v různých odstínech zelené. Atmosféru dotvoří romantické dekorace – porcelán s motivem oliv či citrusů, slaměné košíky, svícny či cíleně postařené květináče. Díky nim balkon získá jedinečnou a útulnou atmosféru italského venkova.

Pohoda na balkoně jako na dovolené

Chytře a stylově

I malý balkon může být krásný! Při jeho zařizování je však důležité hledat chytrá řešení. Hitem letošní sezóny jsou venkovní koberce, které odolají všem povětrnostním vlivům a zároveň zútulní i ten nejmenší prostor. Dalším praktickým a především trendy řešením jsou závěsné květináče, které šetří drahocenné centimetry. Můžete zvolit truhlíky s klasickým závěsem na zábradlí, vlastnoručně vyráběné systémy z europalet či dřevěných desek a nebo zvolte rostliny visící ze stropu. Ať už vyberete kterýkoliv z modelů, pamatujte, že výsledný efekt by měl být svěží, letní a hlavně plný energie




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky