Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
06.07.2017 14:35:54

Víkend doprovodí krásné letní počasí, máme pro vás několik tipů na výlet

 

V průběhu léta pro vás připravíme i několik článků, které se jednak budou věnovat aktuální povětrnostní situaci, ale také poradí, kam se po naší krásné zemi vydat, a to klidně s celou rodinou. Pokud bude počasí ve výhledu příznivé, prostor pro takové příspěvky určitě uvítáte. První článek přichází nyní, protože víkend před námi přinese vhodné počasí pro cestování a výlety. Tipy, kam se podívat, budeme vybírat citlivě podle všech regionů v naší zemi.

Nejprve k počasí. Ve středu, čtvrtek a pátek ovlivňovalo a ovlivňuje dění na obloze nevýrazné frontální rozhraní, pro které jsou v horkém létě typické místní přeháňky a bouřky. Na víkend ale oblačnosti ubude, převládne skoro jasno až polojasno, spíše ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. V sobotu bude 24 až 28°C, v neděli 26 až 30°C. Pozor na jižní Moravě, kde teploty budou atakovat až 33°C. Jsou to teploty ideální pro koupaliště, kdo ale rád jezdí na výlety, vybrali jsme tři cíle v naší zemi.

Na západě jsme vybrali Národní přírodní rezervaci Soos na sever od Františkových Lázní. Naučná, 1,2 km dlouhá stezka vede po dřevěných chodnících na dně vyschlého slaného jezera s křemelinovým štítem a dozvuky vulkanické činnosti. Teplota v sobotu na místě 27°C, v neděli 28°C.

V centrální části země navštivte poutní kostel na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou. Stavba je unikátním uměleckým dílem a nejosobitějším počinem geniálního českého architekta s italskými předky Jana Blažeje Santiniho-Aichla ve stylu barokní gotiky. Teplota v sobotu na místě 26°C, v neděli 27°C.

Jihovýchod naší republiky skrývá jednu nádhernou ZOO, kterou ocení návštěvníci všech věkových kategorií. Zlínská zoologická zahrada (Lešná) je nejnavštěvovanějším turistickým místem celé Moravy a druhá nejoblíbenější ZOO v republice. Hladit a krmit můžete například rejnoky. Teplota v sobotu na místě 29°C, v neděli 30°C.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty