TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.07.2017 11:08:16

Lidé se bouří proti zákazu kouření! Už plánují protestní akce


Hlavním iniciátorem petice byl Jiří Míka z Berouna. “Počítám, že nyní už máme minimálně povinnou desetitisícovou hranici splněnou. To vše za pár dnů,“ řekl Míka berounskému deníku. Rozhořčený Míka argumentuje faktem, že hospoda je soukromý prostor a o tom, zda se v ní bude či nebude kouřit, by měl rozhodovat majitel.

Společně s peticí založil Míka i facebookovou stránku s názvem Chceme výjimku, chceme v hospodách kouřit, která má už přes patnáct tisíc členů. “Když jsem ji jeden večer založil, netušil jsem, že bude mít tak obrovskou odezvu. Přes noc už měla pět tisíc členů,“ okomentoval Míka hnutí v boji za povolené kouření ve vnitřních prostorách.

Na facebookové stránce se hromadí názory lidí, ale i veškeré novinky a nápady. Autor zároveň vyzívá příznivce, aby napsali, co konkrétné každému na protikuřáckém zákonu vadí. Jedním z plánů skupiny je například i demonstrace před budovou senátu, kde budou zároveň předány i podpisové archy.

S kuriózním nápadem přišel Pavel Spid. “Domluvme si datum a hodinu. Kdo bude zrovna ve své hospodě, tak si zapálí (ani nemusí), zavolá na linku 158 a oznámí přestupek. To je přece "povinnost každého občana". Hostinský musí znát situaci, aby byl z obliga. Kuřáci "bonznou" sami sebe. Co to asi udělá, pokud v republice několik tisíc telefonátů v jednu chvíli oznámí kouření v hospodě. Posuďte, zda tato myšlenka má smysl. A jestli to někdo z vás dokáže vylepšit, jen dobře,“ napsal.

Celé akci předcházel fakt, že berounská hospoda, ve které se pravidelně scházeli místní štamgasti na pivo a cigaretu, zela po zavedení protikuřáckého zákona prázdnotou.“Vždy sem chodilo pravidelně kolem třiceti až čtyřiceti chlapů, a ti už nechodí. Ti, co vydrželi, sedí venku a stěžují si, že na ně v těch vedrech praží sluníčko. Tak jsem se rozhodl, že se za ně postavím," přiblížil berounskému deníku Míka.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688