Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  29.06.2017 17:13:47

Pražská burza po dvou dnech znovu v červeném, k tíži O2 či VIG

Pražská burza si dnes růst z předešlých dvou dní nezopakovala Index PX navzdory slibnému začátku nakonec odepsal 0,14 procenta na 975,83 b. Dolů ho stahovala především telekomunikace a pojišťovna VIG, která padala jako jediná z finančních titulů.

Objem obchodů s akciemi zůstal před závěrečnou aukcí podprůměrný na 0,5 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,663 miliardy .

Akcie O2 C.R ztratily 3,29 procenta na 273,00 . Rakouská VIG odepsala v pražské lince 0,68 procenta na 640,00 . Zbytek finančních sektorů ale rostl, nejvíce Erste (+0,58 procenta na 865,90 ), následovaná KB (+0,23 procenta na 918,00 ) a Monetou (+0,07 procenta na 75,55 ). Evropské bankovní tituly v podvečer rostly, když index evropských bank STOXX 600 Banks rostl o 1,47 procenta.

Akcie ČEZ skončily i dnes lehce nad hranicí 400 , když přidaly 0,22 procenta na 403 . Sázková skupina Fortuna si připsala 0,15 procenta na 136,20 za akcii, a posunula se tak výše nad výkupní cenu 118,04 koruny za kus, kterou nabídl v dobrovolné nabídce většinový akcionář Forbet ze skupiny Penta. Za poslední měsíc titul zpevnil o více než 15 procent.

Po O2 dnes nejvíce klesaly akcie Stock a mediální skupiny CETV, které odepsaly 1,83 procenta, respektive 1,69 procenta.

Na firemní události byl dnešek slabý. Mimo akciové trhy bylo zřejmě nejvýznamnější událostí měnověpolitické zasedání ČNB, která podle očekávání sazby nezměnila, přidala se ale do klubu centrální bank, odkud v poslední době zazněly spíše jestřábí komentáře.

Dosavadní odchylky hlavních makroekonomických parametrů a především pak inflace jsou podle centrální banky marginální a rizika prognózy navíc centrální banka považuje za mírně proinflační. To znamená slovy ČNB, že může pokračovat podle plánu a sazby zvýšit už ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Koruna zpevnila, aktuálně se obchoduje vyšší o 0,27 procenta kolem 26,21 za euro a k americkému dolaru těsně pod 23 za dolar.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688