Patria (Patria Finance)
Investice  |  21.06.2017 17:14:21

Summary: Adobe zlepšila volné cashflow, FedEx hospodařením překvapil

Softwarové společnosti Adobe Systems se daří. Navázala na úspěšné výsledky hospodaření předchozího čtvrtletí a nyní je dokázala ještě o něco málo vylepšit. Lepší čísla, konkrétně u tržeb, oproti předchozím výsledkům představila i americká kurýrská společnost FedEx. Ta zaknihovala za prošlé čtvrtletí tržby ve výši 15,7 mld. USD, což představuje meziročně nárůst o 21 % a dokázala tak mírně překonat tržní odhady.  

USA 

Adobe Systems

Souhrn: Softwarová společnost opět lámala rekordy díky hlavní divizi Creative Cloud. Kvitujeme také prudký nárůst volného cashflow. Další úspěšný kvartál přiměl management k navýšení výhledu tržeb pro tento fiskální rok.

Společnost Adobe Systems navázala na úspěch předešlého kvartálu, který však dokázala ještě o něco málo vylepšit. Tržby vyrostly meziročně 27 % na 1,77 mld. USD, díky čemuž dosáhly opět rekordní čísla. Tržní konsensus byl postavený o 2,5 % níže. Tempo růstu tržeb se tím pádem mezikvartálně zvedlo o dalších 5 p.b. Marže EBIT se meziročně rozšířila o téměř 4 p.b. na 37,2 %, což se projevilo růstem čistého zisku na akcii (non-GAAP) o bezmála 44 % yoy na 1,02 USD (konsensus 0,95 USD).

Skvělý nárůst tržeb můžeme připsat na vrub zejména divizi Creative Cloud, jejíž součástí je i velice populární nástroj Photoshop. Její příjmy vylétly o 34 % a poprvé tak přesáhly hodnotu 1 mld. USD. Anualizované tržby této divize tím pádem překročily hladinu 4 mld. USD, což značí až 35 % yoy růst. Pro investory je tady ještě bonus v podobě volného cashflow ve výši 590 mil. USD (+36 % yoy).

Management se rozhodl přistoupit k navýšení předpokládaného růstu tržeb za fiskální rok 2017, díky dobrým výsledkům za ušlé dva kvartály. Výhled teď uvádí 23% vylepšení proti předešlému roku, čímž mírně překonává konsensus udávající 22 %. Výhled čistého zisku na akcii zůstal bez úprav na hodnotě 3,75 USD (konsensus 4,04 USD).

Akcie reagují na oznámení téměř 4 % růstem před otevřením trhu.

FedEx

Souhrn: Americký kurýr se svými výsledky dokázal trhy pozitivně překvapit. Za prudkým růstem tržeb stojí také obě hlavní divize (FedEx Express a FedEx Ground), nejen integrace holandského kurýra TNT. Investice do automatizace by měly v příštím roce přispět k širším maržím a lepší profitabilitě.

Americká kurýrská společnost FedEx zaknihovala za ušlý kvartál tržby ve výši 15,7 mld. USD (+21 % yoy), čímž dokázala mírně překonat tržní predikce. Provozní zisk však za tímto růstem zaostal, což zapříčinilo zúžení provozní marže o 50 bps yoy na 11,08 %. Navzdory tomu dokázal čistý zisk na akcii příjemně překvapit, když vyskočil o 29 % yoy na 4,25 USD, což je 10 % nad tržními predikcemi.

Nutno uznat, že i když za masivním růstem tržeb stojí převážně integrace holandského kurýra TNT, tak zásluhy musíme připsat také oběma hlavním divizím. FedEx Express (letecká doručovací flotila) si polepšila o 7,5 % yoy na 7,2 mld. USD a FedEx Ground (pozemní doručovací služby) dokonce až o 9 % yoy na 4,7 mld. USD.

Management je přesvědčený, že investice do automatizace přinesou v příštím roce první ovoce. Kapitálové výdaje byly nevyhnutné kvůli vyššímu objemu online zásilek, jejichž doručování sebou přináší vyšší náklady a nižší marže. Efektivnější automatizace by tak měla v příštím fiskálním roce (FY 2018) pomoci čistému zisku do intervalu 13,2 až 14,0 USD z 12 USD dosažených v tomto fiskálním roce.

Akcie jsou před otevřením trhu téměř bez reakce.

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688