Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  19.06.2017 16:02:42

Most lákal na hybridy a pokročilé technologie

Den s Fleetem v Mostě se ve čtvrtek 15. června 2017 odehrál za slunečného počasí, které účastníky přímo vybízelo k testovacím jízdám. Pro ně připravilo třináct automobilových značek celkem 85 testovacích vozidel. Na 170 testovacích jízd bylo objednáno předem pomocí on-line platformy testujauto.cz. Ta nyní slaví své první narozeniny a stala se nepostradatelným nástrojem, sloužícím k vyšší efektivitě testovacích jízd. Od představení v červnu 2016 bylo přes testujauto.cz sjednáno již téměř tisíc testovacích jízd.

Druhý letošní Den s Fleetem se nesl ve znamení všeobecné pohody a dobré nálady. Hosté akce, kterých bylo 256, shlédli v dopoledních hodinách blok odborných přednášek, po nichž následovaly testovací jízdy. K dispozici byly vozy značek Citroën, Fiat, Ford, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, Renault, Suzuki a Toyota. Svou nabídku služeb pak představily společnosti AG Experts, Benzina, MOL Česká republika, Princip a Secar Bohemia.

 

Hosté mosteckého Dne s Fleetem, který využil již potřetí za sebou zázemí tamního Polygonu, vítali možnost vyzkoušet si jednotlivé automobily a udělat si bezprostřední srovnání mezi modely, které jsou předmětem jejich zájmu. „Je určitě dobré udržovat si přehled o trhu. Jezdíme sice ve škodovkách, ale až budeme vypisovat nové výběrové řízení, tak budou poznatky ze Dnů s Fleetem cenné,“ uvedl například Richard Bára ze společnosti O 2. A to je v podstatě záměr a cíl Tour de Fleet: nabízet srovnání, alternativy a nové pohledy na fleet management. Na těchto principech stojí Dny s Fleetem již deset let. Toto výročí připomenul ve svém úvodním vystoupení ředitel společnosti Club 91, s.r.o. ing. Martin Mensa. První den s Fleetem na brněnském letišti se konal téměř na den stejně o dekádu dříve než včerejší Den mostecký. Stačí si pustit videa z prvních ročníků a na první pohled je zřejmé, jakými změnami auta prošla. A s nimi i celý fleet management. Stále častěji na parkovištích Tour de Fleet již motory neburácejí, ale jen tiše šumí. Požadavky na počet elektrických zásuvek s každou akcí rostou. Možná právě nyní stojíme na prahu úplně nové etapy rozvoje automobilového průmyslu. Etapy stejně důležité a převratné, jakou kdysi inicioval Ford spuštěním pásové výroby.

Pestrá nabídka
Ale zpět na plochu mosteckého Dne s Fleetem. Stalo se již téměř tradicí, že se na každém Dni s Fleetem představí některý model v úplné premiéře. Došlo k tomu i v Mostě, kde značka Suzuki letos poprvé představila novou generaci kultovního modelu Swift, který je také jedním z vozů nominovaných do ankety Firemní auto roku 2017. A hned několik porotců se na adresu této novinky vyjádřilo velmi pochvalně. Snad všechny hosty lákalo ke svezení také výkonné provedení Mercedesu GLE kupé, konkrétně verze 450 AMG s 270 kW pod kapotou. Lákadel ovšem bylo více. Již tradičně silný provoz byl u Peugeotu, kde byly v permanenci zejména modely 5008 a 3008. Nejeden z manažerů, například Luděk Bechyně, Head of Operations závodu společnosti Dräger v Chomutově, se pochvalně vyjádřil o modelu Kia Optima, slova uznání si vysloužila i řada dalších modelů, jako Ford Edge, Renault Talisman a především řada hybridních modelů značek Toyota a Lexus. Mnozí hosté si chtěli v praxi vyzkoušet, zda je pravda to, co se dozvěděli v průběhu prezentace Václava Zikmunda, produktového a marketingového specialisty domácího zastoupení Toyoty pro náš trh. Václav Zikmund se zaměřil především na vyvracení mýtů omylů, které obestírají hybridní vozy. Jedním z nich je například cena. Jak ilustroval na srovnání hybridního provedení Toyoty RAV-4 s takřka dvousetkoňovým motorem s výkonově srovnatelným povedením Škody Kodiaq v dieselu, vyjde hybridní varianta o přibližně o 100 tisíc korun levněji. K tomu nutno připočíst výrazně nižší provozní náklady na palivo, servis a údržbu. Velmi pochvalné reakce na jízdní komfort si pak vysloužily hybridní modely Lexus.

Informace pro úspory
Vedle zajímavého vystoupení zástupce Toyoty se mohli účastníci mosteckého Dne s Fleetem dozvědět mnoho zajímavého i ze dvou následujících přednášek. První z nich byla zaměřena na problematiku TCO, což je téma stále vděčné a aktuální. Radovan Mužík ze společnosti Fleet Partners nevynechal ve svém rozboru jednotlivých vlivů na celkové provozní náklady ani alternativní pohony, u kterých upozornil na to, že je třeba vybrat takový, který je pro plánovaný provoz optimální, neboť v současnosti neexistuje jeden univerzálně nejvhodnější druh pohonu, stejně jako neexistuje ani jeden univerzálně nejlepší a nejvýhodnější automobil. Robert Kotál z Dopravní akademie se pak s posluchači podělil o své mimořádně bohaté zkušenosti v oblasti hospodárné jízdy. Řada podnětů byla pro některé z přítomných novinkou a následně tyto tipy zkoušeli v průběhu testování.

Mnoho hostů si přišlo pro svůj vyhlédnutý automobil přesně na čas díky rezervačnímu systému testujauto.cz, který se stále zdokonaluje. Zejména u aut, která byla v neustálé permanenci, se jednalo o komfortní řešení, jak zbytečně neztrácet čas čekáním „ve frontě“. Možnosti portálu objevuje stále více hostů Dnů s Fleetem a jeho využívání se postupně rozšiřuje i mezi zástupci automobilek. A za zmínku stojí i premiéra nového registračního systému Attendu , který dává vale tradiční registraci sytémem "tužka, papír". Tour de Fleet nemá ráda fronty.

Na shledanou pod Kunětickou horou
Mostecký Den s Fleetem byl další z řady příjemných oborových setkání pro všechny manažery, kteří mají ve firmách ať strategicky, nebo operativně na starosti vozový park. Za letního počasí přišly vhod skvělé nealko koktejly na stánku společnosti Princip, řada účastníků se zapojila do kvalifikace pro velké finále na autodráze společnosti MOL. Zde se jezdilo nejostřeji a havárií bylo nepočítaně. Na silnicích se naštěstí projevila profesionalita všech účastníků a všechna testovací auta zůstala beze šrámů. Vzhledem k množství testovacích jízd, které se počítaly na stovky, to je důkaz, že "flíťáci" prostě mají auta v ruce a v provozu se umí chovat bezpečně.

Nyní si dává Tour de Fleet letní přestávku a po prázdninách pokračuje další "jízdou" na služebně nejstarším místě - v Golf & Spa resortu Kunětická hora nedaleko Pardubic 14. září. Buďte součástí tohoto fleetového svátku a přihlaste se již dnes na stránkách www.ifleet.cz.

Příští akce:

Den s Fleetem 2017 Pardubice
Celostátní setkání manažerů pro pořizování a správu vozových parků a dodavatelů odvětví
Datum konání: 14. září 2017 
Program od 9:30, registrace od 8:30 
Golf & Spa Resort Kunětická hora
Dříteč 155 
533 05 Dříteč 
www.grkh.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688