TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.06.2017 09:46:41

Ohrožený český sport trvá na svém, hrozí trestním oznámením!

Kolaps českého sportu především dramaticky ohrožuje sportování mládeže a organizaci soutěží. Bezprostřední dopad má například na Českou obec sokolskou, která sdružuje téměř 160 000 členů. „Vážně hrozí, že se zavřou tělocvičny, odstřihnou nám elektřinu, protože neplatíme, a bude konec,“ řekla starostka ČOS Hana Moučková. Její spolek posílá z dotací více než 80 procent prostředků svým tělocvičným jednotám.

Oštěpař Železný na protest odstoupil z Národní rady pro sport

Z Národní rady pro sport v souvislosti s kauzou vystoupil kromě několika dalších zástupců sportovního prostředí i trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. „Národní rada pro sport je totiž už nefunkční. Výpadek financování může mít fatální následky pro budoucnost českého sportu. Měl by zvítězit selský rozum nad byrokratickým úřednickým přístupem. Jde zejména o děti a mládež,“ řekl trenér úspěšných českých oštěpařů.

Původně vypsaný klíčový Program V. měl být vyplacen do konce března, což se nestalo. Krizi způsobilo policejní vyšetřování přitom až na začátku května. „Zatčení tří a vyšetřování několika dalších lidí nesmí zničit celý český sport. V tomto případě selhala státní správa a ministerstvo porušuje zákon a pravidla vlády pro podporu sportu,“ upozornil předseda České unie sportu Miroslav Jansta. „MŠMT fatálně selhalo, protože nevyplatilo to, co mělo do konce března vyplatit,“ přidal se místopředseda ČOV a šéf atletů Libor Varhaník.

MŠMT vypsalo počátkem června mimo jiné nový neinvestiční program V., do kterého se některé ze svazů přihlásily z obavy a neznalosti situace. „Panuje zmatek. Některé svazy s malou členskou základnou zažádaly o 70 procent, některé o 100 procent a všechny velké svazy vůbec,“ řekl Kejval. Sportovní prostředí se přesto snaží s MŠMT domluvit, expertní komise jednala v úterý. „Ukázalo se, že dohoda by byla možná,“ řekl Kejval. „Pokud se tak nestane, budeme se bránit všemi právními prostředky,“ dodal Kejval.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688