Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  14.06.2017 17:14:15

Praha neudržela zisky, Akcie Monety testují cenu 80 korun za kus

Dnešní den byl v Praze dnem zpráv o nákupu akcií členy managementů firem, jejichž akcie jsou na pražském parketu kotované. Pražská burza neudržela slibné celodenní zisky a index PX uzavřel slabší o 0,11 procenta na 1 000,15 bodu. Nejvíce ziskovou akcií byly dnes cenné papíry Philip Morris CR, které přidaly 1,14 % na 14 200 za akcii a naproti tomu index PX nejvíce stahovaly dolů akcie Stock Spirits. Ty odepsaly 2,30 % na 53,10 za akcii. Obchodní objemy v Praze ale stále vykazují podprůměrná čísla. Tentokrát se v Praze zobchodovalo před závěrečnou aukcí akcií za 0,436 mld. . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,662 mld. .

Členové managementů firem, jejichž akcie jsou obchodovány na pražské burze tento týden pilně nakupovali. Z údajů České národní banky vyplývá, že Daniel Buryš, finanční ředitel Kofola Československo, nakoupil během tohoto týdne akcie firmy v souhrnném objemu 1657 kusů. Nákupy proběhly ve čtyřech transakcích při průměrné ceně 442,29 korun za akcii. Akcie Kofoly na pražské burze přidaly 0,11 % na 436 korun za akcii. Činil se i management společnosti CETV. Na nákupy akcií členy managementu firmy z minulého týdne navázal tento týden viceprezident CETV Daniel Penn, který získal zdarma 10 tisíc akcií CETV. Tento týden ale mimo trh prodal i 4 700 akcií za kurz 4,15 USD. Aktuálně tak vlastní přes 172 tisíc akcií. Finanční ředitel společnosti David Sturgeon pak získal zdarma 5 tisíc akcií CETV, ale žádné neprodal. Nyní jich tak vlastní téměř 175 tisíc. Na pražské burze akcie společnosti uzavřely den ziskem 0,31 procenta na 97,50 za akcii.

Domácí burzu táhl dolů především finanční sektor. Ztrácely akcie Komerční banky (-0,11 % na 924 za akcii) i Erste Bank (-0,9 % na 847,70 za akcii), které zaznamenaly už třetí ztrátovou seanci v řadě. Mínusem uzavřely den i akcie VIG. Ty odepsaly 0,31 % na 639,90 za akcii a přidaly už třetí ztrátový den v řadě. K ziskům se dnes naopak vydaly z finančního sektoru v Praze jen akcie Moneta Money Bank (+0,25 % na 78,90 za akcii), které testují hranici 80 za akcii. Akcie banky prodloužily ziskovou sérii už na tři dny po sobě.

Ztráty finančního sektoru nepomohly vyrovnat ani zisky akcií O2, jenž přidaly 0,42 % na 286,10 za akcii. V posledních dnech prochází akcie firmy volatilním obdobím. Telekomunikací se týká zpráva o mobilitě vydaná firmou Ericsson, která odhaduje, že regiony Severní Ameriky, Asie a Pacifiku překonají Evropu v zavádění technologie 5G. Podle odhadů by mělo být v síti 5G připojeno v roce 2022 více než 500 milionů uživatelů. Ziskový den připsala energetika ČEZ, ziskem 0,36 procenta na 451,60 za akcii a překonaly hranici 450 za kus. Firma vydala během obchodního dne zprávu o tom, že investice do dlouhodobého majetku přesáhly za 25 let existence firmy 807 miliard korun.


 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:37  Akciové trhy: Evropské indexy výrazně ztrácí - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)

Přečtěte si také:

08.11.2023ROPA testuje 80 dolarů za barel X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688