Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  14.06.2017 11:58:32

DOWER-D: Investování v postfaktické době!

Postfaktickou dobou rozumím dobu, ve které lidé dají víc na víru a emoce než na fakta. Rozhodující je lídr, guru nebo kouč, jeho názor a víra v něj. Fakta pozbývají smysl. Dvě a dvě už nejsou čtyři, ale třeba pět, říká to náš lídr a tomu přece věříme.

MARKETING

Postfaktickou dobu vytvořil marketing. Zvlášť účinný a silný je politický marketing. Jeho kořeny najdeme  někde v padesátých létech minulého století a první pravidla politického marketingu formuloval jeden z jeho zakladatelů. Saul Alinský.

Nejsilnější zbraní k "sestřelení" politického konkurenta je výsměch. Nikdy nejděte za hranice myšlení vašich voličů a příznivců, neumí-li počítat více než do deseti, neříkejte jim, že vy umíte počítat do sta. Odvádějte pozornost a kdykoli je to možné jděte mimo odborné znalosti vašeho oponenta a kdykoli je to nutné mluvte o něčem jiném než na co jste byl tázáni. Tlačte hodně tvrdě, teprve pak vás budou lidé vnímat pozitivně, protože jste nebojácný hrdina. Udržujte tlak a nikdy nepolevujte. Zvolte si terč a jděte po lidech, nikdy ne po institucích.
Říkají vám něco tyto zásady? Pokud vám něco připomínají pak jste v obraze, pokud ne, pak jste terčem.

KDYŽ JDE O PENÍZE JDE O VÍC

Když jde o politiku nejde o nic, alespoň si to myslíme. Naopak, se zájmem sledujeme jak jeden politik sestřeluje druhého. Když jde o reklamu na spotřební zboží, jde o trochu víc, neradi naletíme, ale dá se to přežít, když jde ale o investování může jít o hodně a legrace musí jít stranou.

INVESTICE

Pokud jde ale o investice už nejde ani o víc, ale  už jde o přímý střet s postfaktickou dobou, protože naše vlastní peníze vkládáme buď do našeho vlastního projektu nebo, a to je ještě vážnější, do cizích projektů. Nejběžnějšími formami, jsou akciové nebo dluhopisové účasti. To už musíme vážně z hrušky dolů - a rychle poznáme kdo je kdo.

Pohádkáři patřící do skupiny oněch různých koučů a gurů budou donekonečna nabízet horké a žhavé tipy, psát o grexitech, brexitech a dalších exitech, ke kterým zcela jistě dojde už příští týden. Vzpomínáte ještě na podobné zprávy o grexitu? Nebo už k němu přece jen nakonec došlo?

Lidé, kteří do investičních projektů vkládají své vlastní peníze aby jim generovaly nové peníze musí však myslet jinak. Jdou po faktech. Ne po víře a emocích. Vědí, že dvě a dvě jsou čtyři a vědí, že s vírou, že dvě a dvě je pět nevystačí. Ba co víc, slepá víra je nakonec ožebračí.

PONAUČENÍ

Myslíme-li to s investováním opravdu vážně buďme, navzdory době, faktičtí. Neposlouchejme co o svých plánech říká vedení Kofoly CS, ale hlídejme, jak koná. Totéž platí o Unipetrolu, Fortuně, Pegas Nonwovens a dalších. Buďme faktičtí!

 

DOWER-D 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688