Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  26.05.2017 17:19:24

Pražská burza stáhla týdenní ztrátu na 0,38 %. Erste tahounem za dnešek i za týden

Pražská burza zakončila týden v zeleném, a stáhla tak týdenní ztrátu na 0,38 procenta. K růstu dnes Praze pomohly Komerční banka a Erste, která táhla Prahu nahoru i za celý týden. Solidní zisky si dnes připsal Pegas. ČEZ a VIG při celkově slabé obchodní aktivitě dnes zůstaly v červeném.

Za celý týden se nejvíce dařilo Erste, která se v úterý obchodovala poprvé bez dividendy 1 EUR/akcii. Titul si dnes připsal 1,91 procenta na 900,20 , za celý týden je vyšší o 2,2 procenta. Komerční banka po dnešním vzestupu na 950 (+1,2 %)maže průběžnou týdenní ztrátu a zůstává na svém.

Zbytek finančních titulů dnes zůstal v červeném. Moneta Money Bank klesla o 0,13 procenta na 79,90 , když Hospodářské noviny přinesly zprávu, že banka plánuje udržet svou štědrou dividendovou politiku a vyplácet alespoň 70 procent z aktuálního zisku i z nerozděleného zisku z minulých let. O 0,9 procenta dnes sestoupily akcie rakouské pojišťovny VIG, která v úvodu týdne vykázala mírně příznivé výsledky za letošní první čtvrtletí.

Solidní zisky si připsaly menší emise Pegas Nonwovones a Stock Spirits,za dnešek vyšší o 3,22 procenta, respektive 2,23 procenta. Telekomunikace O2 C.R se dnes podívala výš o 0,11 procenta a v zeleném zůstala i za celý týden.

Akcie energetiky ČEZ v závěru jinak úspěšného týdne klesly o 0,42 procenta na 448,10 , když během dne narážely na odpor na hranici 450 . Od pondělí jsou ale celkově vyšší o 0,16 procenta. Jaderná elektrárna Dukovany ukončila odstávku prvního bloku, který byl v plánované údržbě od 20. ledna. Šéf energetického gigantu Daniel Beneš v rozhovoru pro deník Právo uvedl, že se ČEZ chce rozhodnout ohledně dodavatele jaderného paliva v roce 2020. Tendr má být vyhlášen v polovině roku 2018. Agentura Bloomberg odhaduje, že mezi zájemci o lukrativní zakázku bude ruská společnost TVEL a americký Westinghouse.

Na rovných 274 dnes sestoupil petrochemický holding Unipetrol, pro něhož to znamená pokles o třetinu procenta . Ztráty zaznamenal i za celý týden, ve kterém odepsal 3,6 procenta a na týdenním poklesu indexu PX se z pražských blue-chips podílel nejvíce.

Index PX dnes stoupl o 0,62 procenta na 1 016,24 bodu. Objem obchodů s akciemi dosahoval před dnešní závěrečnou aukcí 0,268 mld. . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,673 mld. .

Při pohledu do regionu je růst na pražské burze nejpřesvědčivější. Maďarský index BUX naposledy přešlapoval na místě a rakouský ATX rostl o 0,1 procenta. Polský akciový index WIG 20 ztrácel 1,19 procenta.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688