Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  16.05.2017 20:09:28

Hurá na dovolenou a tři růstové akcie pro adrenalinové investory

Investory, kteří hledají atraktivní růstové akcie a jsou ochotni čelit vyššímu riziku, se nedávno snažili potěšit Dan Caplinger, Tim Brugger a Seth McNew. Podle nich jsou dobrými tipy v takto nastaveném filtru společnosti NVIDIA, Synaptics a Camping World Holdings. Na stránkách Fool.com tak tvrdí, že NVIDIA, které jsem se zde poměrně nedávno také věnoval, má hodně slibných aktivit, včetně produktů pro zemědělce, vizualizací, datacenter a řešení pro automobilový průmysl. Meziroční růst tržeb dosáhl ve fiskálním roce 2017 (končícím letošním lednem) 38 % a letos by to mohlo být ještě lepší. Příčinou by byly jednak dodávky pro automobilový průmysl a také projekty spojené s virtuální realitou.

Brugger by zase sázel na Synaptics. Ta nabízí „human interface solutions“, tedy řadu řešení toho, jak komunikovat s moderní technikou, včetně biometrie. I když cena jejích akcií nevykazuje známky raketového růstu, PE se stále pohybuje na ultravysoké hodnotě 81 (to je ovšem jen část příběhu – viz níže). I když pravděpodobnější spíše bude, že kvůli tak vysoké valuaci cena už tak neroste a investoři čekají, co bude dál. Bruggera se letos dá čekat významné zlepšení výsledků firmy. Už v posledním čtvrtletí rostly tržby 10 % meziročním tempem, zisky na akcii o 5 %. Velmi slibná by prý měla být nová technologie snímání otisku prstů přímo na displeji.

Caplinger investorům sázejícím na růst doporučuje akcie „dovolenkové“ Camping World Holdings. Ta je z trochu jiného těsta než různé technologické tituly, které obvykle do této kategorie spadají. Jak název napovídá, je tu o kempování a cestování a společnost nabízí zejména karavany a obytná auta, ale i řadu dalšího vybavení na cesty. Podle investora toto odvětví nyní prochází renesancí a mladá generace má stále větší snahu brát si sebou na dovolenou svůj vlastní „dům“. Z toho už nyní CWH těží, jejíž tržby v porovnatelných obchodech v posledním čtvrtletí rostly meziročně o 10 % a táhlo je zejména různé pojištění na cestách a placené asistence.

Zelená křivka v následujícím grafu nám ukazuje, že akcie CWH si za poslední rok vede hodně dobře a její návratnost je znatelně nad celým trhem. Ještě lépe na tom je NVIDIA, Synaptics je zatím spíše soustem pro kontrariány:


Zdroj: Financial Times

Rád bych poukázal na to, že CWH je schopná generovat hodně hotovosti, z provozního cash flow 224 milionů dolarů (meziroční nárůst o téměř 100 %) jí v roce 2016 po investicích zbylo téměř 190 milionů dolarů. Ty věnovala na akvizice a splátky dluhu. Firma zatím nevyplácí dividendy, ale s takovýmhle tokem hotovosti by v budoucnu mohla a trh by na to jistě slyšel. A valuace se při zběžném pohledu nezdá být přemrštěná: PE se pohybuje mezi 13 -14 a poměr kapitalizace k volnému toku hotovosti (na vlastní jmění) kolem hodnoty 13.

Z tohoto pohledu na tom je podobně i Synaptics. Její provozní tok hotovosti se totiž v roce 2016 pohyboval kolem 250 milionu dolarů a volný tok hotovosti kolem 220 milionů dolarů. Dividendy také (doposud) žádné. PE je sice na zmiňované vysoké úrovni, ovšem poměr kapitalizace k volnému cash flow se pohybuje kolem 6 – 7! To znamená, že ve skutečnosti je tato akcie levnější, než CWH a máme tu před sebou další důkaz toho, že vedle pohledů na PE je dobré podívat se i na to, co firma skutečně vydělává.
 

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

05.01.2021Tři akcie pro dlouhodobé investory Patria (Patria Finance)
16.12.2020Tři grafy pro růstové investory Patria (Patria Finance)
09.11.2020Tři dividendové akcie, se kterými se investoři (nejen) v roce 2021 neztratí Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
12.04.2020Kdy (ne)nakupovat akcie: Tři otázky, které řeší (nejen) drobní investoři Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688