Inzerce (Inzerce)
Bydlení  |  15.05.2017 19:37:23REKLAMA

Získat hypotéku je těžší a těžší. S pořízením vlastního bydlení proto moc neotálejte

Získat hypotéku je težší

Novela spotřebitelského zákona, která vešla v účinnost začátkem prosince 2016, přinesla na finanční trh spoustu pozitiv, ale také zapříčinila, že získat od banky hypoteční úvěr bude pro spotřebitele čím dál tím větší oříšek. Obzvláště pak pro ty, kteří nedisponují příliš velkým kapitálem. Přísněji se budou prověřovat také příjmy a výdaje žadatelů. A příznivě to nevypadá ani s vývojem úrokových sazeb. Je lepší s vlastním bydlením vyčkávat, nebo raději rychle konat?

Nalijme si čistého vína, kdo z nás by si vlastní byt či dům nepřál. Pokud ale nepatříte k movité sortě lidí, kteří dům zdědili a za další miliony na účtu by si mohli koupit nejmíň další dva, nebo se na vás neusmálo štěstí tak, že by zrovna váš ticket byl jediný výherní ve Sportce, asi řešíte, jak takhle velkou srandu financovat. A jelikož levné hypotéky, aby člověk pohledal, vyplatí se popřemýšlet i o alternativním řešení.

Čím dál větší oblibě u spotřebitelů se začíná těšit překlenovací úvěr ze stavebního spoření. Jeho nepopiratelnou konkurenční výhodou je poskytování bez nutnosti ručení zástavou nemovitosti, pak také relativně snadnější dostupnost a zapomenout nesmíme ani na státní příspěvek. Vlivem snížení LTV u hypotečních úvěrů, aktuálně můžete zažádat o hypotéku v maximální výši 90 % z kupní ceny nemovitosti, jistě popularita stavebního spoření ještě vzroste.

Další možností, jak financovat bydlení, je americká hypotéka. Jaké jsou její výhody oproti standardnímu úvěru na bydlení? Za prvé představuje úvěr, u kterého po vás banka nepožaduje doložení účelu a za druhé dosáhnete na vyšší částku. Banky obvykle nabízí americkou hypotéku až do 70 % hodnoty zastavené nemovitosti, horní hranice bývá obvykle 5 000 000 Kč.

Pokud se přece jen raději přikloníte k hypotečnímu úvěru, je třeba počítat s tím, že úrokové sazby už dávno nejsou na historickém minimu, jak tomu bylo minulý rok. Na jejich zvýšení se podepsala právě novela spotřebitelského zákona.

Jelikož spotřebitelé dostanou více práv a výhod, možnost snadnějšího předčasného splácení a také se vyhnou celé řadě sankčních poplatků, kterým doposud museli čelit, vznikla pro banky hrozba, že o klienty přijdou dříve, než očekávaly, a tak si případné ztráty chtějí vykompenzovat právě zvýšením úroků.


Na jakých číslech úroky aktuálně startují a která banka nabízí nejnižší, zjistíte jednoduše pomocí online hypotečního kalkulátoru. Stačí do něj zadat základní parametry a on vám během pár minut přehledně srovná všechny aktuálně dostupné nabídky na trhu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688