TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  12.05.2017 13:06:04

Prezidentští kandidáti zuří: Silná slova o udělení milosti pro Kajínka


Michal Horáček

"Tisíce demonstrujících občanů dnes pan prezident nazval 'patologickou sedlinou' společnosti. O několik hodin později oznámil udělení milosti pravomocně odsouzenému vrahovi. Co nám tím asi chce naznačit? Pan prezident slíbil, že bude dávat milosti jen výjimečně, ze zdravotních důvodů. Tato milost je ale bezprecedentní: Nikdy v naší historii nebyla udělena doživotně odsouzenému. Pokud bych si myslel, že je odsouzený nevinný a došlo ke křivdě, usiloval bych o obnovení procesu a hledání nových důkazů. A pokud systém odsuzuje nevinné lidi, pak je třeba řešit nápravu systému. Ale toto omilostnění působí, jako by mělo jen ubrat mediální prostor jiným, závažnějším problémům," říká textař a podnikatel Michal Horáček.

 

Jiří Drahoš

"Již na startu své kandidatury jsem prohlásil, že tento nástroj považuji za naprosto mimořádný (už samo slovo 'milost' vyjadřuje jistou posvátnost tohoto činu) a že bych jej používal v mimořádných případech především sociální/humanitární povahy. Upřímně řečeno, nemám žádnou informaci, že by pan Kajínek některé z těchto kritérií splňoval. Pokud je důvodem k udělení milosti pochybnost o korektnosti procesu, pak podle mé představy by spíše bylo na místě nalézt způsob, jak proces obnovit," myslí si  o udělení milosti pro Kajínka bývalý předseda Akademie věd České republiky Jiří Drahoš.

 

Mirek Hilšer

"Miloš Zeman se vždy kamarádil s lidmi pochybného charakteru, Nejedlým, Putinem, Ovčáčkem, Babišem... Nyní do svého repertoáru přibírá recidivistu a vraha Kajínka. Stává se tak korunovaným šéfem Zemanovy galerky. Místo toho, aby řešil důležitá témata, která zlepší život občanům této země, dává milost recidivistovi, u kterého nikdo neví, zda opět nebude loupit nebo vraždit," reaguje lékař a občanský aktivista Mirek Hilšer, který oznámil svou kandidaturu 27. července 2016.


Otto Chaloupka

"Co proběhne dřív: Kájínek ven nebo Zeman s Babišem dovnitř?" píše na svém Facebooku podnikatel a politik Otto Chaloupka, který svou kandidaturu ohlásil 10. dubna.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

12.05. 15:41  Nepochopím (Z.Mechura)
12.05. 13:56  Kandidát jako kandidát (drajan)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688