Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  27.04.2017 17:13:34

Pražská burza v čele s rakouskými tituly, Unipetrolem slaví šestý den v zeleném v řadě

Pražská burza oslavila šest růstových dní za sebou, což je nejdelší taková série do konce loňského léta. Trh dnes táhly vzhůru oba rakouské tituly obchodované v Praze, tedy bankovní skupina Erste a pojišťovna VIG. Výrazně vzhůru mířil Unipetrol, který před trhem zveřejnil solidní výsledky za uplynulé čtvrtletí. Růst brzdila O2 C.R, akcie před pátečním zveřejněním kvartálních čísel ztrácely skoro 2 procenta.

Index PX zakončil obchodování vyšší o 0,34 procenta na 1002,12 bodu, a zůstal tak nad hranicí 1 000 bodů, které se ve středu jenom dotkl. Nad tuto hranici se pražský parket podíval před včerejším obchodováním naposledy v listopadu 2015. Růst šest dní v řadě se indexu PX naposledy povedlo na přelomu srpna a září minulého roku. Objem obchodů s akciemi zůstal před závěrečnou aukcí relativně slabý na 0,392 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,665 miliardy .

Unipetrol dnes oznámil, že se v letošním prvním čtvrtletí po ztrátě na začátku loňského roku vrátil do zisku, který dosáhl 2,8 miliardy korun. Tržby vzrostly na 29,9 miliardy korun. Akcie Unipetrolu, které ve středu silně rostly v reakci na návrh dividendy, po výsledcích rozšířily zisky až na 273,90 za akcii, což je nové 9leté maximum titulu. Část zisků posléze odevzdaly, i tak ale zakončily obchodování vyšší o 1,61 procenta na 270,80 .

Skupina ve středu uvedla, že představenstvo navrhne valné hromadě dividendu ve výši 8,30 koruny na akcii. Minulý rok to bylo jen 5,52 korun poté, co společnost akcionářům nic nevyplácela od roku 2007. Valná hromada se má konat v červnu.

Finanční tituly obchodované v Praze dnes většinou rostly, dařilo se Erste a Vienna Insurance Group, které zpevnily o 1,56 procenta, respektive 0,9 procenta. Moneta Money Bank zakončily den vyšší o 0,25 procenta na 78,75 procenta. Komerční banka v závěru zůstala na středeční zavírací cena 950,00 na akcii.

ČEZ dnes nalezl oporu u 430 , kde přerušily propad. Seanci nakonec zakončil nepatrně vyšší o 0,07 procenta na 431,60 .

Telekomunikace oO2 C.R klesla o 1,96 procenta na 290,80 . CETV dnes zamířila dolů. Titul v závěru klesl o 0,85 procenta na 99,15 , když po středečním zveřejnění kvartálních výsledků zavřel včera na důležité hranici 100, ale otestoval na chvíli dokonce 110.

Burzy v regionu byly naposledy smíšené, polský index WIG 20 přidával 0,17 procenta, rakouský ATX odepisoval 0,54 procenta a maďarský BUC byl nižší o 0,82 procenta.

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688