Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  24.04.2017 15:40:50

Mráz fleetaře neodradil

Hosty prvního letošního Dne s Fleetem přivítal ve čtvrtek 20. dubna 2017 sníh a teploty okolo nuly. Ale fleetaři dokázali, že nejsou „z cukru“ a na tradiční celostátní setkání na Masarykově okruhu v čerstvě hokejově mistrovském Brně dorazili ve standardním počtu. Ranní pohled na zástupce automobilek odstraňujících z aut led a sníh byl pro tuto akci naprosto netradiční. Dny s Fleetem již zažily leccos: horké slunečné dny, bouřky, průtrže mračen i vichřice. Nyní došlo i na mráz...

Za účasti čtrnácti automobilových značek a šesti dalších fleetových partnerů odstartoval letošní seriál Tour de Fleet, který má další zastávky v Mostě, Pardubicích a Praze. Zároveň se jím rozeběhla anketa Firemní auto roku, do které bylo letos nominováno 37 automobilů. Těm bude svou pozornost opět věnovat stočlenná manažerská porota. Do Brna se na úvodní testování dostavilo prvních 26 porotců, celkem bylo registrováno před zahájením programu v 9:30 hod 233 hostů.


Přednáškový blok zahájil Martin Mensa, ředitel společnosti Club 91 s.r.o., ohlédnutím za dosavadní historií Dnů s Fleetem a připomenutím nového produktu, kterým je portál testujauto.cz, jehož funkcionalita se dále rozšiřuje směrem ke stále širším možnostem individuálních nastavení. Díky tomu si dnes mohou prodejci aut definovat vlastní testovací událost a vkládat konkrétní vozy určené nejen k testování, ale také k prodeji.

První prezentací bylo vystoupení Václava Zikmunda, produktového a marketingového specialisty společnosti Toyota Central Europe - Czech, s.r.o., který se zaměřil na hybridní technologie Toyoty a Lexusu. Vysvětlil jejich funkci, jízdní režimy a výhody, které hybridní pohon nabízí. Zároveň cenově porovnal hybridní modely Toyota s dieselovými konkurenty, aby dokázal, že již dávno neplatí, že je tato technologie drahá.

Druhého vystoupení se ujali pánové Petr Glogar, Miloš Sochor a Tomáš Ráček ze společnosti PriceWaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o. Ti si mezi sebe rozdělili problematiku financování vozových parků z pohledu účetního, daňového a z pohledu právního. Porovnali jednotlivé formy financování ze všech uvedených hledisek a upozornili na největší výhody a nevýhody každé z nich.

Závěr přednáškového bloku, kterého se zúčastnila více než stovka hostů, obstaralo vystoupení šéfredaktora magazínu FLEET Richarda Plose, který se zaměřil na aktuální trendy automobilizmu, zejména na problematiku budoucnosti dieselových agregátů a množnosti jejich náhrady. Na závěr pak upozornil na hlavní novinky letošního roku v jednotlivých automobilových segmentech.

Ani mrazivé počasí neodradilo hosty od testování vozidel. Velkou pozornost poutaly novinky, jako Peugeot 5008, Land Rover Discovery či Alfa Romeo Stelvio. V permanenci byly modely Lexusu RX a GS, zcela nový Prius Plug-in byl zatím k dispozici pouze ve statické ukázce. Na stánku Nissanu zaujla řadu hostů atraktivně zbarvený model Pulsar, u Fordu byl velký zájem o Ranger i Edge, stejně jako o Focus ST.

Brněnský Den s Fleetem se navzdory mimořádně nízkým teplotám vydařil. Pro všechny zúčastněné byl příležitostí podchytit velmi záhy na startu důležité prodejní sezony zájem zúčastněných hostů a důkladně jim prezentovat kvality představených modelů. Uskutečnilo se několik set testovacích jízd, z nichž 127 bylo objednáno předem přes platformu testujauto.cz časopisu FLEET. A ještě jedna inovace měla na brněnském Dni s Fleetem premiéru - registrace účastníků přes systém Attendu (www.attendu.cz), který v budoucnu umožní nejen zefektivnění procesu registrace, ale i analýzu výsledků návštěvnosti a lepší networking jak při vlastní akci, tak po ní.

Program Tour de Fleet se nyní přesouvá na opačný konec republiky - do Mostu, kde se odehraje Den s Fleetem v prostorách tamního polygonu 15. června. Zájemci o účast se mohou přihlašovat na stránkách www.ifleet.cz

Ještě předtím se však uskuteční novinka v eventovém kalendáři časopisu Fleet - Dynamický autosalon, který se koná v rámci Průmyslových veletrhů Praha. Půjde čistě o testovací akci s využitím platformy testujauto.cz, která však již osloví nejen fleetové operátory, ale i širší veřejnost. Proto není Dynamický autosalon veden jako součást programu Tour de Fleet.

Příští akce:
Den s Fleetem 2017 - Most
Celostátní setkání manažerů pro pořizování a správu vozových parků a dodavatelů odvětví
Datum konání: 15. června 2017
Program od 9:30, registrace od 8:30
Centrum bezpečné jízdy – Polygon Most
Hořanská cesta 205
434 01 Most
www.autodrom-most.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688