Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  29.04.2017 09:00:50

Moneta: Akcionáři schválili dividendu 9,80 Kč na akcii, splatnou v červnu


Valná hromada banky Moneta dnes schválila dividendu ze zisku roku 2016 v navržené hrubé výši 9,80 koruny na akcii. Rozhodným dnem je 13. duben a splatností 26. červen letošního roku

Moneta rozdělovala zisk po zdanění v celkové výši 7,27 miliardy korun. Z toho bude dle rozhodnutí valné hromady čáska 5,008 miliardy korun rozdělena mezi akcionáře jako dividenda. Tato částka v přepočtu znamená 9,80 korun na akcii před zdaněním. Moneta Money Bank loni vykázala neauditovaný čistý zisk 4,05 miliardy korun, o rok dřív měla upravený čistý zisk 4,51 miliardy korun. V řádné individuální závěrce ovšem vyčíslila čistý zisk na 7,27 miliardy korun, který pozitivně ovlivnily dividendy vyplacené dceřinými společnostmi v návaznosti na změny v jejich kapitálové struktuře.

"Neočekáváme výraznější reakci akcií banky na tuto zprávu. Výsledek je zcela v souladu s představeným návrhem managementu banky," poznamenal analytik Patria Finance Václav Kmínek.

Rozhodným dnem pro uplatnění práva na podíl na zisku, tedy dividendu, byl 13. duben 2017. Dividenda bude splatná dne 26. června 2017. 

Banka, která do loňského května působila pod názvem GE Money Bank, vyplácí dividendu akcionářům po vstupu na pražskou burzu poprvé.

S akciemi Moneta Money Bank se od loňského května obchoduje na pražské burze. Díky růstu kapitálu banka navrhla dividendu 9,80 koruny za akcii, což je výnos téměř 12 procent z konečné ceny akcií v roce 2016.

General Electric prodala veškeré své akcie v Moneta Money Bank loni na podzim a nyní se zaměřuje primárně na průmyslovou činnost. Dokončení procesu oddělení od skupiny GE banka očekává v letošním roce. Moneta Money Bank má asi milion klientů. Služby poskytuje ve 232 pobočkách.


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688