Patria (Patria Finance)
Investice  |  23.04.2017 11:34:00

Francouzské volby ŽIVĚ: Macron versus Le Penová? Překvapí nejen nerozhodnutí?

Ve Francii se dnes koná první kolo prezidentských voleb, ve kterém 47 milionů voličů rozhoduje o tom, kteří dva z 11 kandidátů postoupí do druhého kola. Výsledky posledních průzkumů potvrzují minimální rozdíly mezi čtyřmi hlavními kandidáty. Přesto se předpokládá, že první kolo by měl vyhrát centrista Emmanuel Macron, který má podporu 23 až 24,5 procenta hlasů. Druhá by mohla skončit - a tedy postoupit s ním - nacionalistka Marine Le Penová s 22 až 23 procenty, ačkoli dlouhodobě stála v čele žebříčku preferencí.

Prosadit by se ale ještě mohl třetí pravicový kandidát François Fillon, který měl podle průzkumů podporu 19 až 21 procent potenciálních voličů. Na čtvrtém místě je reprezentant radikální levice Jean-Luc Mélenchon s podporou 18 až 19,5 procenta hlasů.

Těsně před hlasováním bylo ještě vysoké procento nerozhodnutých voličů. Svého favorita si podle průzkumů nevybralo 30 procent Francouzů, volební účast se odhaduje na 78,5 procenta, což by byl pro Francii výsledek lehce podprůměrný.

Prezidentské volby ve Francii začaly: Odhady, analýzy, rozhovory na jednom místě

Volební místnosti jsou otevřeny od 8:00 SELČ a uzavřou se na většině území v 19:00, tedy o hodinu později než při předcházejících prezidentských volbách. V některých velkých městech se bude hlasovat až do 20:00. Až poté budou známy první odhady. Belgická média mohou ale s prvními čísly přijít o několik hodin dříve, protože nejsou omezeny francouzskými zákony.

Francouzské úřady přichystaly přísná bezpečnostní opatření, která umocnil čtvrteční útok na policisty v Paříži. Na klidný průběh voleb v 67.000 volebních místnostech bude dohlížet kolem 50.000 policistů a 7000 vojáků.

 

 

 

 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688