Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  21.04.2017 17:13:38

Pražská burza navázala na čtvrteční zisky, CETV tahounem týdne

Pražská burza dnes navázala na čtvrteční zisky a za celý zkrácený týden zůstala v plusu 0,14 procenta. Největší procentuální nárůst si od úterý připsaly akcie CETV s přírůstkem téměř 11 procent. Propadlíkem povelikonočního týdne je Komerční banka, která během čtyř obchodních dní odepsala 2,4 procenta. Česká koruna se dnes obchodovala u 26,948 za euro poté, co ve čtvrtek na chvíli oslabila nad hranici 27 , kterou do 6. dubna bránila svými intervencemi Česká národní banka.

Index PX zakončil dnešní seanci vyšší o 0,27 procenta na 977,87 bodu. Z bankovních titulů ho táhly vzhůru Erste a Komerční banka, které stouply o 0,41 procenta, respektive 0,34 procenta. Výrazným tahounem byly akcie CETV, které pokračovaly ve výrazném růstu a po čtvrtečním více než 5procentním nárůstu přidaly dalších 3,35 procenta. Průběžně přitom dnes rostly až o téměř 4 procenta, což je vyneslo až na nejvyšší hodnoty od března 2014.

V červeném dnes z velkých jmen skončily jenom dva tituly: Moneta Money, která klesla o 0,88 procenta na rovných 79 , a Unipetrol, který spadl o 1,32 procenta na 253,50 .

ČEZ zůstává stabilní, titul dnes přidal 0,12 procenta na 434,60 , když zdroje Reuters dnes uvedly, že představenstvo ČEZ podpořilo prodej hnědouhelné elektrárny Počerady těžební skupině Czech Coal finančníka Pavla Tykače. Prodej podle nich ještě musí schválit dozorčí rada. Za celý týden energetika odepsala 1,67 procenta.

Philip Morris, který se od čtvrtka obchoduje bez nároku na dividendu, dnes stoupl o 0,78 procenta na 13 200 za akcii. S nárokem na dividendu se naposledy obchodoval ve středu, kdy končil seance těsně pod 14 000 za akcii.

Objem obchodů s akciemi na pražské burze zůstal dnes před závěrečnou aukcí na 0,509 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,663 miliardy.

V regionu byla naposledy v červeném polská a maďarská burza, index WIG 20 ztrácel 1,1 procenta a maďarský BUX 0,20 Procenta. Evropské akciové trhy v podvečer rostly, Euro STOXX 500 přidával 0,28 procenta. Na francouzské akcie ovšem dolehla nervozita po čtvrtečním útoku v Paříži a před nedělením prezidentskými volbami v zemi. Index CAC 40 naposledy odepisoval 0,15 procenta, když redukoval průběžné až více než 0,7procentní ztráty. Akcie v zámoří se obchodovaly lehce v červeném.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688