Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.04.2017 17:09:20

Pražská burza neudržela dopolední zisky. Odepsala nakonec 0,05 procenta

Pražská burza nedokázala udržet ziskové otevření a obchodní den uzavřela ztrátou. Nutno říct, že jako jedna z mála ztrátových burz dnešního dne v Evropě, neboť ty většinou přidávaly zisky. Index PX uzavřel obchodní den se ztrátou 0,05 % na 967,54 bodu při objemech obchodů s akciemi ve výši 0,630 mld. před závěrečnou aukcí, a překonal tak průměrný objem obchodů za poslední rok, který činí 0,662 mld. .

Pražská burza tak nepřerušila třídenní pokles a naopak přidala čtvrtý den červených čísel. Investoři čekají na další korporátní výsledky ze zámoří a dnes zvláště ty od americké banky Morgan Stanley, musely investory potěšit. Jenže - na finančních titulech na pražské burze se příznivá data nijak zvlášť neodrazila.

Z bankovních titulů přidávala pouze Erste Bank, a to 1,70 procenta na 797,80 za akcii při zobchodovaném objemu necelých 49 milionů korun před závěrečnou aukcí. Ani Moneta (-1,25 %), ani Komerční banka (-1,28 %) nezaznamenaly dnes ziskovou seanci. Žádné významné zprávy k uvedeným titulům však kapitálové trhy během dneška nezaznamenaly. Ziskový byl dnešek i pro akcie VIG, jejíž cenné papíry posílily o 1,36 procenta na 595 za akcii při zobchodovaném objemu necelého 1,5 milionu korun před závěrečnou aukcí.

Akcie Philip Morris se dnes obchodují naposledy s nárokem na dividendu ve výši 1000 . Ačkoliv se jedná o nejvyšší dividendu od roku 2011, akcie společnosti dnes bez většího zájmu investorů (zobchodovaný objem před závěrečnou aukcí necelých 18 milionů ) stagnují těsně pod 14 000 a odepsaly nakonec 0,09 %. Přesto akcie PM od začátku roku zatím posílily o bezmála 7 %.

Ve střední Evropě polský WIG 20 přidává 1,73 %, maďarský BUX 0,51 % a rakouský ATX 0,23 %. Ziskovým králem mezi českými akciemi byly dnes cenné papíry Photon Energy, které přidaly 4,06 procenta na 5,89 za akcii. Akcie energetické utility ČEZ odepsaly 1,16 procenta na 434,20 za akcii při zobchodovaném objemu 173,3 mil. před závěrečnou aukcí. Firma dnes ústy Pavla Cyraniho, ředitele Divize obchodu ČEZ oznámila, že zaznamenala zájem některých lokálních firem o svá aktiva v Bulharsku. Detaily případné transakce ovšem Pavel Cyrani médiím ani investorům nesdělil.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688