Inzerce (Inzerce)
Úvěry, půjčky  |  12.04.2017 18:56:19REKLAMA

Neúčelové nebankovní půjčky vás (ne)dostanou do dluhů. Mohou být i výhodné?

Neúčelové úvěry u nebankovních poskytovatelů zlevňují

Sjednat výhodný úrok lze nejen v bance. Bohatou atraktivní nabídku najdete také v portfoliu nebankovních společností. Ty už dávno nejsou synonymem jen pro neférové poskytovatele. Navíc výhodné úrokové sazby nabízí i u dražších neúčelových úvěrů.

Při představě sjednání neúčelové půjčky v nebankovní společnosti se mnozí vidí již jednou nohou v dluzích. Avšak není důvod. To, co dříve značilo do budoucna finanční problémy, dnes je již nejen díky novém zákonu o spotřebitelském úvěru mnohem bezpečnější. Snížení pokut, omezení poskytovatelů a především nastolení přísnějších podmínek pro nebankovní společnosti, to vše upravili naši zákonodárci ku prospěchu spotřebitelů.

Neúčelové úvěry u nebankovních poskytovatelů zlevňují

Neúčelovou půjčku je možné využít na cokoliv. Volná ruka v účelu sice značí vyšší úrok oproti účelovým spotřebitelským úvěrům, ale rozhodně to již není podmínkou. S vysokou bonitou lze i tak získat výhodné úročení.

Neúčelové nebankovní půjčky již dávno nenabízí 15% úrokovou sazbu. Příznivá situace na trhu půjček zlevňovala nejen hypotéky, ale i úvěry na cokoliv. Aktuálně tak například Cofidis nabízí až 500 000 Kč s maximální splatností 7 let a s úrokem od 5,89 %, v Cetelem si můžete půjčit dokonce až 1 000 000 Kč na cokoliv s maximální splatnosti 7 let a s úrokem od 5,90 %.

Úrokové sazby nebankovních společností hravě konkurují i bankovním nabídkám. Velké bankovní domy, jako jsou Česká spořitelna a Komerční banka, lákají například na neúčelovou půjčku s úrokem od 6,90 %. Nováčci na trhu v podobě Sberbank a Air Bank pak úročí úvěry na cokoliv od 5,99 % a od 6,90 %.

Půjčit si peníze levně a bez udání důvodu je možné také díky peer-to-peer platformám. Až půl milionu korun s úrokem od 3,99 % si lze v Česku sjednat například prostřednictvím portálu Zonky.cz.

3 pravidla, jak vybrat vhodnou půjčku a férového poskytovatele

Pokud i přes úpravu legislativy a snižující se úroky máte ze sjednání neúčelového nebankovního úvěru obavy, pak se při výběru řiďte třemi základními pravidly.

1. Proklepněte si poskytovatele

Hledejte, kdo za poskytováním nebankovní půjčky stojí. Raději volte nebankovní společnost, která má sídlo v České republice. Mnohem důvěryhodnější je také právnická osoba místo fyzické.

2. Porovnejte stávající nabídku

To, co je pro jednoho nejvýhodnější půjčka, nemusí být nejvýhodnější půjčka i pro druhého, proto porovnávejte nabídku neúčelových úvěrů. K tomu vám pomohou online srovnávače, které zohlední vámi požadované parametry.

3. Čtěte reference a recenze

Zajímejte se o reference. Rozhodně se nespokojte jen s tím, co je napsáno na oficiálním webu poskytovatele. Ptejte se známých a hledejte na diskusních fórech. V případě mnoha negativních zkušeností, nepokoušejte štěstí a raději si vyberte jinou finanční instituci.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688