Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  11.04.2017 09:20:22

Jak shodit kila a oslabit korunu

Společnost PRESCO GROUP, a.s., vydává pod novou obchodní značkou PRESCO BOOKS knihu Miroslava Singera: Jak shodit kila a oslabit korunu. Kniha přišla na svět během jeho „postguvernérské velké dovolené“, kterou využil jako příležitost k rekapitulaci dosavadní kariéry. Autor ve svých ohlédnutích připomíná důležité události i významné osobnosti ekonomického, politického a společenského světa posledních třiceti let. Nabízí mimo jiné guvernérův pohled na tři české prezidenty, většinu polistopadových premiérů či hvězdy světového i domácího bankovního nebe. Vedle toho Miroslav Singer píše otevřeně o svém soukromí: o oblíbené hudbě, vztahu k vínu nebo o tom, jak se pere s nadváhou. Ve zvláštní kapitole vysvětluje, proč centrální banka pod jeho vedením přistoupila k oslabení národní měny.

„Ve svých textech jsem se snažil zabývat nejen popisy událostí a dějů, které by mohly zajímat výlučně ekonomy, pozorovatele bankovnictví či politiky. Chtěl jsem se zmínit i o věcech, které mě osobnostně formovaly. Občas nemusí být popis událostí faktograficky přesný. Nejde o historickou studii plnou odkazů na archivy, a ani o ni jít nemělo. Text je subjektivní, snažil jsem se zachytit své vzpomínky a popsat dojmy, které mám z tehdejšího dění dnes,“ uvedl Miroslav Singer, jenž dnes působí jako ředitel institucionálních vztahů a hlavní ekonom Generali CEE Holding a jako předseda dozorčí rady České pojišťovny, člena skupiny Generali.

Knihu „Jak shodit kila a oslabit korunu“ s bývalým guvernérem ČNB a předním českým ekonomem pro vydání připravil politický komentátor, novinář, zástupce šéfredaktora časopisu TÝDEN Petr Kolář. „Ani zdaleka nejde o suchopárné definice inflace, deflace a dalších „-ací“. Bývalý guvernér se v některých kapitolách dokonce pořádně odvázal. Například když popisoval, jak chodil na koncerty punkového Visacího zámku. Či kterak mu Jaromír Jágr „pomáhal“ k půllitrům piva zdarma během studií v americkém Pittsburghu. „Vážnější“ kapitoly pochopitelně převažují. Ovšem ani ty nejsou suchopárné, natož nudné. Miroslav Singer z nezvyklého úhlu popisuje řadu významných tuzemských i světových politiků či bankéřů, které během své dosavadní bohaté kariéry poznal. Kromě toho nechává trochu nahlédnout pod pokličku práce v centrální bance a vysvětluje řadu ekonomických jevů, s jejichž důsledky jsme se v uplynulé době potkávali,“ konstatoval Kolář.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688