Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  07.04.2017 17:28:40

Pražská burza končí týden v zeleném, CZExit bez odezvy

Pražská burza končí dnešek i celý týden v zeleném. Index PX stoupl v závěru dnešní seance o 0,42 procenta na 984,05 bodu, a přerušil tak třídenní ztrátovou sérii. Za celý týden pražská burza přidala zhruba 0,3 procenta. Procentuálně nejvíce se za týden dařilo Tabáku, telekomunikaci a bance Moneta. Čtvrteční uvolnění kurzu koruny na páru s eurem zůstalo prozatím bez výraznější odezvy.

Nejvýznamnější událostí na českém trhu bylo právě zmíněné ukončení devizových intervencí ČNB a následné posílení korunu k hodnotám kolem 26,60 EURCZK, kolem kterého osciloval celý den. Český akciový trh vyjma poklesu cen dual listovaných akcií tato událost zatím nijak nezasáhla a vcelku s podivem se ani nějak nezvýšila likvidita a objemy na trhu.

Dnes Prahu vzhůru táhla Komerční banka, ČEZ a telekomunikace. KB zpevnila o 1,92 procenta na 956,00 poté, co s výjimkou pondělka končila tento týden pokaždé v mínusu. Západoevropské banky se v podvečer pohybovaly v červených číslech, když index Stoxx 600 Banks ztrácel 0,4 procenta.

Akcie ČEZ se dnes zotavily ze sedmidenního propadu, když stouply o 0,56 procenta na 430,40 poté, co HSBC změnila doporučení na ČEZ z „redukovat“ na „držet“ s cílovou cenou 410 CZK. Za celý týden ale energetika ztratila 1,28 procenta.

O2 C.R a Moneta Money Bank dnes pokračovaly ve spanilé jízdě. Telekomunikace rostla o 1,04 procenta na 291,00 , což pro ni znamená sedmý růstový den za sebou a týdenní posílení o 2,83 procenta. Monetu dostala rally z posledních dní na nejvyšší hodnoty za posledních sedm týdnů. Titul uzavřel vyšší o 0,46 procenta na 88,15 za akcii a v zeleném se pohyboval poosmé během posledních deseti dní. Za celý týden zpevnil o 2,73 procenta.

Největší procentuální nárůst za celý týden ovšem zaznamenaly akcie Philip Morris, které stouply od pondělí o 2,97 procenta, přičemž jenom za dnešek přidaly 0,89 procenta. Oproti tomu rakouské finanční tituly VIG i Erste dnes mířily dolů, když v prvním případě dosahoval pokles v závěru 1,35 procenta a v druhém 0,11 procenta. O více než 2,2 procenta na 57,10 se propadly akcie Stock.

Lehce podprůměrný zůstal dnešní objem, který před závěrečnou aukcí dosáhl 0,643miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,654 miliardy . Regionální burzy na jih od Prahy byly naposledy mírně v zeleném, oproti tomu polský WIG 20 klesal naposledy o 0,27 procenta.

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688