Než začnete vybírat obklady a dlažbu do koupelny

REKLAMA       Inzerce, 10.4.2017

Nedílnou součástí při rekonstrukci nebo pořizování nové koupelny je výběr obkladů a dlažby. Než si vyberete vzhled, je lepší nejprve zhodnotit celkové dispozice koupelny. Rádi byste malou útulnou koupelnu nebo provzdušněnou a moderní? Máme pro vás tipy, na co si dát při výběru pozor.

vyberte vhodnou kombinaci barev

Berte ohled na velikost koupelny

Bojujete s malým prostorem v koupelně? Využijte velké formáty obkladů či dlaždic pro jeho optické zvětšení. Prostoru také prospějí velká zrcadla, která přinesou do koupelny více světla a i zdánlivého místa. Nevhodné je použití mozaiky a podobných drobných prvků, které vaší malé koupelně neprospějí.

U velké koupelny si naopak můžete vybrat a využít i menší rozměry dlaždic a obkladů, které prostor opticky zmenšují. Mozaika je stále oblíbená a v kombinaci s velkými formáty dlaždic přidá koupelně punc luxusu.

Vyberte vhodnou kombinaci barev

Křiklavé oranžové a modré koupelny jsou z módy. Mezi nejoblíbenější barevné kombinace patří přírodní a klidné barvy, jako je hnědá nebo písková. Moderní je také kombinace tlumených tónů s kontrastními prvky, například šedý obklad s barevnými detaily.

Další požadavky

Kromě vzhledu nezapomínejte na využití obkladů s ohledem na vlhké prostředí. Nutností je hrubý povrch dlažby a celková odolnost proti vlhkosti. Na trhu je sice spousta vychytávek, které vám pomohou s kluzkými povrchy, ve výsledku ale mohou kazit celkový dojem z koupelny.

Potřebujete radu odborníků?

Obecně neuděláte chybu, pokud zvolíte jednotné přírodní tóny a oživíte je za pomocí barevných doplňků. V konečném důsledku nezapomínejte také na snadnou údržbu veškerých použitých materiálů.

Pokud potřebujete poradit s výběrem obkladů, obraťte se na UNI HOBBY, odborníka v oblasti kutilství a péči o domácnost. Prodejny, kde si můžete vybrat z velkého množství možností najdete v Brně, Českých Budějovicích, Hodoníně, Jihlavě, Pardubicích, Valašském Meziříčí, ve Zlíně a Starém Městě.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna