Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.04.2017 10:34:35

Facebook si chce přes WhatsApp obsadit trh s digitálními platbami. Začíná v Indii

Facebook Inc se vrhá do digitálních platebních služeb. Tedy, její divize WhatsApp, která provozuje stejnojmennou službu „instant messaging. Ta chce spustit své platební služby prvně v Indii pro globální otestování. WhatsApp chce prý také kvůli digitálním službám v zemi investovat více, aby „kdokoli mohl využít digitální aplikace”. Přesná čísla ovšem firma neuvedla.

Výběr indického trhu pro platební služby WhatsApp není náhodný. Indie je totiž pro společnost největším trhem. Z celkového počtu jedné miliardy globálních zákazníků zde totiž může využít až 200 milionů uživatelů. Nehledě na to, že působením v Indii chce WhatsApp sledovat své konkurenty, kterým je například služba WeChat, společnosti Tencent Holdings Ltd v Číně.

O tom, že v segmentu rychle roste konkurence svědčí i to, že minulý týden švédská komunikační aplikace Truecaller, který má shodou okolní také velkou uživatelskou základnu v Indii, začala nabízet mobilní platební služby v zemi. WhatsApp proto říká, že hodlá představit platební službu, označovanou jako P2P, tedy platby Person-to-Person, do šesti měsíců.

A proč zrovna digitální platební systémy? Podle agentury Reuters se objem digitálních transakcí v Indii zvýšil poté, co premiér země Narendra Modi v listopadu loňského roku omezil hotovostní transakce, při kterých se využívaly bankovky s vyšší nominální hodnotou, které dosud tvořily až 80 % hodnoty platebního styku. V Indii si díky programu #DigitalIndia předávají kliky od dveří ministerských úředníků šéfové předních světových IT společností. Projekt Digital India si vytkl za cíl dostat online služby lidem v zemi prostřednictvím zlepšení on-line infrastruktury a zrychlení připojení k Internetu, nebo i tím, že se země stane digitální mocností v oblasti technologií.



 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688