Research (W4T.CZ)
Investice  |  05.04.2017 11:58:10

Akcie Warrena Buffetta výrazně posilují

Warren Buffett nyní prostřednictvím Berkshire Hathaway drží akcie více jak 40 společností, přičemž několik z nich výrazně překonává zbytek trhu. Necháte se inspirovat Věštcem z Omahy?  

Warren Buffett nemá očividně dobrý čich pouze na akcie, ale také na své spolupracovníky. Většinu z akciových šampiónů na tomto seznamu totiž do portfolia Berkshire Hathaway zařadili investiční manažeři Ted Weschler a Todd Combs.

Apple +24 %

Berkshire Hathaway navyšovala svou pozici v technologickém gigantu Apple (AAPL) od jejího otevření na konci roku 2016.  Přestože se jedná o společnost s aktuálně nejvyšší tržní kapitalizací na světě (753 miliard USD), přesto dokázaly její akcie posílit za pouhé čtvrtletí o 24 %. 

Akcie Apple se nyní obchodují v rámci svého 52týdenního obchodního pásma 89,47-144,50 USD. Analytické týmy v průměru očekávají pro akcie AAPL cílovou cenu 146,76 USD


Obchodní model i prestiž ratingových agentur utrpěly následkem finanční krize z roku 2008, Buffett proto svou pozici na titulu v minulých letech znatelně snižoval. Nyní skoro desetiletí od vypuknutí krize jsou ratingové agentury opět považovány za bezpečnou investici. Tržní kapitalizace společnosti dosahuje 21 miliard USD.

52týdenní obchodní pásmo na akciích MCO činí 87,30-114,03 USD.  Průměrná cílová cena analytiků na titulu činí 113,00 USD.

Sirius XM +16 %

Akcie Sirius XM Holdings Inc. (NASDAQ:SIRI) jsou další z úspěšných voleb Buffettových investičních manažerů. Berkshire Hathaway vlastní jak akcie provozovatele satelitních rádií Sirius XM, tak jeho mateřské společnosti Liberty Media. Za první čtvrtletí roku akcie SIRI posílily o 15,6 %. V posledních 52 týdnech se obchodovaly v pásmu 3,74-5,53 USD.

Sirius XM dosahuje tržní kapitalizace 24 miliard USD a průměrná cílová cena analytiků pro její akcie činí 5,25 USD.  The total market cap is $24 billion.

Visa +15 %

Warren Buffett a jeho tým prostřednictvím akcií Visa uskutečňují svou investiční strategii spočívající v pokrytí trhu s platebními společnostmi v USA. V portfoliu Berkshire Hathaway najdeme jak akcie Visa, tak Mastercard a také značný podíl v American Express. Visa se může pochlubit tržní kapitalizací ve výši 206 miliard USD. Její akcie od počátku roku posílily o 14,75 %, nicméně podle průměru cílových cen analytiků ve výši 98,17 USD, mají stále prostor k dalšímu růstu.

 52týdenní obchodní pásmo na titulu činí 73,25-92,05 USD.

Charter Communications +14 %

Také akcie Charter Communications Inc. (NASDAQ:CHTR) byly pravděpodobně vybrány některým z dvojice Buffettových nejbližších spolupracovníků.   Telekomunikační gigant nabízí v USA jak služby kabelové televize, tak připojení k internetu a pevné telefonní linky. V minulém roce společnost dále expandovala, když koupila timer Warner Cable a Bright House Networks za dohromady 65,5 miliardy USD. Aktuálně společnost dosahuje tržní kapitalizace 102 miliardy USD.

52týdenní pásmo na akciích CHTR činí 193,77-341,50 USD.


Morgan Stanley varuje zahraniční investory před riziky indonéských akcií

Investiční banka Morgan Stanley varuje zahraniční investory, které lákají indonéské akcie díky rekordnímu růstu indexu Jakarta Composite Index, před možnými riziky. 

Web4Trader

W4T je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.web4trader.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

09.07.2014Kouzlo Warrena Buffetta: Výběr akcií a trpělivost Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
12.03.2012Investiční doporučení přímo od Warrena Buffetta Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
02.03.2012Nejoblíbenější akcie Warrena Buffetta Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688